Koliko je u štrcaljki.

1 kocka u štrcaljki je koliko ml (mililitara)?

1 kocka u štrcaljki je koliko mg (miligram)?

Kocke štrcaljke, naziv žargona zbog svog kapaciteta u ml. Jedna kocka u štrcaljki znači jedan ml. ljekovita otopina. Jedan ml. vode, težak je jedan gram. To znači da će u jednoj kocki, mililitru vode biti 1000 mg težine ove vode. Količina mg lijeka u ampuli određuje se postotkom. Na primjer, imamo jednu ampulu od 1% difenhidramina zapremine jedan ml. U suhom obliku, količina difenhidramina u 1 ml, njegova 1% otopina bit će 0,01 g. Odnosno 10 mg.

Kocka je kolokvijalni naziv za kubni centimetar, a ako govorimo o kocki šprice, ovo je oznaka od 1 mililitra (mililitar je jednak kubičnom centimetru).

Dakle, 1 kocka šprice uvijek će biti 1 ml tekućine ili otopine lijeka..

Postoje šprice različitih kapaciteta - 1 ml, 2 ml, 5 ml, 10 ml itd..

Na temelju gore navedenog:

Šprica od 1 ml isto je što i štrcaljka od 1 kocke.

Šprica od 5 ml isto je što i štrcaljka od 5 kockica.

Šprica od 10 ml isto je što i štrcaljka od 10 kockica.

Što se tiče količine mg (miligrama) u kocki štrcaljke, ova vrijednost ovisit će o vrsti tekućine ili lijeka u njoj..

Na primjer, ako uzimate vodu, tada je 1 ml vode = 1 gram vode = 1000 mg vode. Odnosno, 1 kocka šprice je 1000 mg vode.

U slučaju lijekova, količina mg u 1 ml i u 1 kocki štrcaljke ovisit će o tome koliko je aktivne (aktivne) tvari u 1 ml otopine.

Te su informacije obično naznačene na bilješkama uz lijek..

Lijek Gentamicin. Na pakiranju se mogu vidjeti sljedeće informacije:

"Otopina za intravensku i intramuskularnu primjenu od 40 mg / ml".

"Otopina za intravensku i intramuskularnu primjenu od 80 mg / 2 ml".

To znači da će u 1 mililitru biti 40 mg aktivne tvari (gentamicin sulfat).

Ako je jedno doziranje 100 mg, tada za injekciju trebate nazvati 100/40 = 2,5 mililitara ili 2,5 kocke šprice.

Kocka je kolokvijalni pojam za jedan mililitar. Odnosno, 1 kocka je 1 mililitar tekućeg lijeka u štrcaljki.

Broj miligrama po kocki teže je prevesti - to ovisi o lijeku. Oznaka obično označava koliko aktivnih tvari i pomoćnih komponenata u gramima sadrži jedan mililitar lijeka.

1 kocka je kolokvijalni naziv za jedan kubni centimetar, tj. To je jedinica zapremnine, pa će stoga za tekućinu ili rasute tvari ta jedinica uvijek biti ista, bez obzira na to kakva je: voda, kiselo vrhnje ili pijesak, u istoj posudi uvijek će biti ista zapremina. Mililitar je također jedinica zapremnine i točno je jednak jednom kubnom centimetru. Drugim riječima, 1 kocka = 1 kubni centimetar = 1 ml. Ali težina će ovisiti o gustoći tvari, što je veća, to će veća težina biti u jednoj jedinici volumena. Na primjer, 1 ml vode jednako je 1 g, ali suncokretovo ulje ima veću gustoću od vode i stoga će težina 1 ml ulja biti veća od 1 g. Stoga je 1 kocka jednaka 1 ml, ali količina miligrama ovisit će o gustoći tvari koja se mjeri.

Ovo je pitanje, naravno, najlakše odgovoriti ljudima. koji rade u medicini ili imaju medicinsku diplomu. Budući da su mnogi lijekovi dostupni ne samo u obliku tableta, već i u obliku otopina za injekcije. Za liječenje različitih vrsta bolesti, liječnik propisuje različite doze lijekova. Zbog jednostavnosti upotrebe postoje štrcaljke različitih kapaciteta lijeka. Riječ "kocke" koristi se za prikaz kapaciteta šprice. Jedna kocka medicinski je izraz koji se koristi za označavanje jednog mililitara, ili, jednostavnije, jedne velike podjele na špricu. Sada o mg., Ovdje brojevi mogu biti različiti. Na primjer, možete uzeti fiziološku otopinu: u ovom slučaju 1 ml = 1 kocka. = 1 gr. U drugim slučajevima, bolje je pročitati napomenu lijekovima..

Kocka je vrsta slenga koji se koristi u medicini. Zapravo ne postoji takva službena mjera zapremine ili mase. Kocka je jedan mililitar određene otopine. Odnosno, kad kažu da trebate ubrizgati kocku s drogom, govore o jednom mililitru.

Sukladno tome, prilikom kupnje samih štrcaljki pitaju koliko kockica znači ova manipulacija.

Što se tiče mase, ne može se sa sigurnošću ništa reći, ovaj će se parametar promijeniti. Ipak, otopine imaju različitu gustoću, što znači da će s istim volumenom imati različitu masu. I rijetko vidimo točno masu lijeka za injekcije. Čak i ako govorimo o prahu, i dalje koristimo otapalo.

Zapravo je to prilično relevantno pitanje. Prvo morate shvatiti što je jedna kocka. Jedna kocka je jedan kubni centimetar ili jedan mililitar. Nadalje, vrijedi obratiti pažnju na činjenicu da se u ovom trenutku proizvodi puno različitih štrcaljki, koje mogu imati kapacitet od 1, 2, 5, 10 mililitara.

Ako je s mililitrima sve jednostavno, tada je s miligramima sve puno složenije, sve ovisi o gustoći tvari. Ako uzmemo u obzir vodu, tada će u jednoj kocki biti 1000 miligrama ili 1 gram vode.

S ostalim tvarima je sve složenije, pogledajmo primjer. Recimo da je indicirano 5 mg / ml. To znači da 1 ml ili jedna kocka sadrži 5 mg aktivne tvari.

Šprica je naziv instrumenta koji se koristi i primjenjuje u medicini za ubrizgavanje tekućina pritiskom klipa.

Prva štrcaljka izumljena je 1853. godine.

U medicini to kažu 1 kocka, ovo je oznaka jednog mililitara na špricu. I 1 mg u štrcaljki je 1 ml otopine u štrcaljki.

Šprice dolaze u sljedećim veličinama:

1 0,3; 0,5; 1 ml (mali volumen).

2 2; 3; pet; deset; 20 ml (srednji volumen).

3 30, 50, 60, 100, 150 ml (štrcaljke velikog volumena).

1 kocka je 1 ml. I tako u porastu, sve ovisi o štrcaljki.

Počnimo s činjenicom da u jednoj kocki ima jedan mililitar, u njima se mjeri volumen šprice, kao i lijek. Ne u gramima! Jedna kocka je kolokvijalna oznaka od 1 mililitara ili jedne velike podjele koja se nalazi na štrcaljki. Ako govorimo o jednom mililitru vode, tada će težina biti približno 1 gram. Dakle, 1 kocka šprice sadrži 1 gram tekućine. Ako govorimo o lijekovima, tada će njihova težina biti približno jednaka ako se temelje na vodenoj otopini, jer ako govorimo o sadržaju aktivnijih, kao i gustih tvari, na težinu kocke praktički neće utjecati. Ako na pakiranju stoji da je otopina alkoholna, moramo imati na umu da je to nizak postotak alkohola i vode te puno više vode. Jedna kocka može se računati kao 1 gram i ne možete pogriješiti, čak i ako jeste, onda ne puno.

Ako želite znati koliko je grama aktivne tvari u 1 kocki, odnosno u 1 mililitru, tada biste trebali pogledati pakiranje s lijekom.

Koliko je ml u jednoj kocki šprice. 1 kocka u špricu koliko ml

Na što treba paziti prilikom izvođenja injekcija

Svaka bočica inzulina može se ponovno koristiti. Preostalu količinu u ampuli treba čuvati strogo u hladnjaku. Prije primjene, lijek se zagrije na sobnu temperaturu. Da biste to učinili, uklonite posudu s hladnoće i pustite da odstoji oko pola sata..

Ako špricu morate koristiti više puta, mora se sterilizirati nakon svake injekcije kako bi se spriječila infekcija.

Ako se igla može ukloniti, tada se za postavljanje lijeka i njegovu primjenu trebaju koristiti različiti modeli. Pogodnije je uzimati inzulin s velikim, dok su mali i tanki bolji za injekcije..

Ako želite izmjeriti 400 jedinica hormona, tada ga možete upisati u 10 štrcaljki s oznakom U-40 ili 4 u U-100.

Prilikom odabira pravog uređaja za ubrizgavanje, trebali biste se usredotočiti na:

 • Prisutnost neizbrisive skale na slučaju;
 • Mali korak između podjela;
 • Oštrina igle;
 • Hipoalergenski materijali.

Inzulina treba uzimati malo više (za 1-2 IU), jer neka količina može ostati u samoj štrcaljki. Hormon se uzima supkutano: u tu se svrhu igla uvodi pod kutom od 75 0 ili 45 0. Ova razina sklonosti izbjegava ulazak u mišić.

Kada dijagnosticira dijabetes ovisan o inzulinu, endokrinolog mora objasniti pacijentu kako i kada treba davati hormon. Ako djeca postanu pacijenti, tada je cijeli postupak propisan njihovim roditeljima

Posebno je važno za dijete da pravilno izračuna dozu hormona i shvati pravila za njegovu primjenu, jer je potrebna mala količina lijeka, a njegov višak ne može biti dopušten.

100 mg koliko je kockica u štrcaljki

Vježbam 1,5 godinu, težina 85 kg, visina 181 cm, stara 25 godina, bench press 115 kg x2, deadlift 160 x 6, čučanj 140 odjednom. Odlučio sam to učiniti prvi put, ubrizgat ću Deco na 200 mg. tjedan dana, a postoji Anabol (6 na vrhuncu) 6 tjedana, ali postoji problem! Ne razumijem ove doze u mg. kocke i mililitri. Ovdje ću sve kupiti, pa želim izračunati skok novca i naručiti podatke o pripremi. Na primjer, ako uzmete Deco (broj 13-Organon, Grčka 2 ml 100 mg / ml), u opisu stoji:

Oblik za oslobađanje - ampule 1 ml 50 mg ili bočice 2 ml 200 mg? Ne razumijem. pa koliko ih ima.

s kotačima je sve jasno, ali s palubom.

pliz recite mi po broju paluba (s brojem pozicije). ne dopustite da svijet kemije nestane i umre od predoziranja Dekom. kao i koja štrcaljka je potrebna.

Stvari su štrcaljke od 5 cm3. Ništa više, manje ne može stati.

Po mom mišljenju, sama tema je zauzeti točku 14.

Prvo, DB, i drugo, po 250 mg. na kockice. Pa i jeftinije.

Re: Tečaj je, koliko uzeti?

Vježbam 1,5 godinu, težina 85 kg, visina 181 cm, stara 25 godina, bench press 115 kg x2, deadlift 160 x 6, čučanj 140 odjednom. Odlučio sam to učiniti prvi put, ubrizgat ću Deco na 200 mg. tjedan dana, a postoji Anabol (6 na vrhuncu) 6 tjedana, ali postoji problem! Ne razumijem ove doze u mg. kocke i mililitri. Ovdje ću sve kupiti, pa želim izračunati skok novca i naručiti podatke o pripremi. Na primjer, ako uzmete Deco (broj 13-Organon, Grčka 2 ml 100 mg / ml), u opisu stoji:

Oblik za oslobađanje - ampule 1 ml 50 mg ili bočice 2 ml 200 mg? Ne razumijem. pa koliko ih ima.

s kotačima je sve jasno, ali s palubom.

pliz recite mi po broju paluba (s brojem pozicije). ne dopustite da svijet kemije nestane i umre od predoziranja Dekom. kao i koja štrcaljka je potrebna.

ti, prijatelju, ne trebaš žvakati, već da osvježiš mozak, pljuneš na palubu slinom i počneš u nju bacati piracetam, jer vidim da bi za tebe trebalo biti više koristi.

Hvala FRUTTi Meso.

Vježbam 1,5 godinu, težina 85 kg, visina 181 cm, stara 25 godina, bench press 115 kg x2, deadlift 160 x 6, čučanj 140 odjednom. Odlučio sam to učiniti prvi put, ubrizgat ću Deco na 200 mg. tjedan dana, a postoji Anabol (6 na vrhuncu) 6 tjedana, ali postoji problem! Ne razumijem ove doze u mg. kocke i mililitri. Ovdje ću sve kupiti, pa želim izračunati skok novca i naručiti podatke o pripremi. Na primjer, ako uzmete Deco (broj 13-Organon, Grčka 2 ml 100 mg / ml), u opisu stoji:

Oblik za oslobađanje - ampule 1 ml 50 mg ili bočice 2 ml 200 mg? Ne razumijem. pa koliko ih ima.

s kotačima je sve jasno, ali s palubom.

pliz recite mi po broju paluba (s brojem pozicije). ne dopustite da svijet kemije nestane i umre od predoziranja Dekom. kao i koja štrcaljka je potrebna.

Vježbam 1,5 godinu, težina 85 kg, visina 181 cm, stara 25 godina, bench press 115 kg x2, deadlift 160 x 6, čučanj 140 odjednom. Odlučio sam to učiniti prvi put, ubrizgat ću Deco na 200 mg. tjedan dana, a postoji Anabol (6 na vrhuncu) 6 tjedana, ali postoji problem! Ne razumijem ove doze u mg. kocke i mililitri. Ovdje ću sve kupiti, pa želim izračunati skok novca i naručiti podatke o pripremi. Na primjer, ako uzmete Deco (broj 13-Organon, Grčka 2 ml 100 mg / ml), u opisu stoji:

Oblik za oslobađanje - ampule 1 ml 50 mg ili bočice 2 ml 200 mg? Ne razumijem. pa koliko ih ima.

s kotačima je sve jasno, ali s palubom.

pliz recite mi po broju paluba (s brojem pozicije). ne dopustite da svijet kemije nestane i umre od predoziranja Dekom. kao i koja štrcaljka je potrebna.

Tko je na mreži

Korisnici koji pregledavaju ovaj forum: Nema registriranih korisnika i 9 gostiju

Kako se inače koriste inzulinske šprice?

ASD frakcija 2 poznati je lijek za većinu dijabetičara. To je biogeni stimulans koji aktivno utječe na sve metaboličke procese u tijelu. Lijek je dostupan u kapima i propisan je za dijabetičare koji ne ovise o inzulinu s bolešću tipa 2.

Frakcija ASD 2 pomaže smanjiti koncentraciju šećera u tijelu i vratiti rad gušterače.

Doziranje se postavlja u kapima, ali zašto onda štrcaljka ako ne govorimo o injekcijama? Činjenica je da tekućina ne smije doći u kontakt sa zrakom, inače će doći do oksidacije. Da se to ne bi dogodilo, kao i za točnost prijema, za set se koriste štrcaljke.

Izračunajmo koliko je kapi frakcije ASD 2 u "inzulinu": 1 odjeljak odgovara 3 čestice tekućine. Obično se ta količina propisuje na početku unosa lijeka, a zatim se postupno povećava..

Koliko je mililitara u inzulinskoj štrcaljki

Zdravo. Želio bih znati koliko mililitara sadrži inzulinska štrcaljka i koje su doze općenito dostupne.

Inzulinska štrcaljka nezamjenjiv je alat za one koji imaju dijabetes. Ovo je bitna stvar koja uvijek mora biti u blizini i biti ispunjena pravim lijekom..

Napravljen je na takav način da čak i sam pacijent može sebi davati injekcije nekoliko puta dnevno. Za početak igla ne prelazi 16 mm i savršeno je oštra i tanka. Tijelo je izrađeno od prozirne plastike.

Struktura takve šprice uključuje:

 • igla koja ima zaštitni poklopac;
 • tijelo u obliku cilindra (u pravilu je dugo i tanko, ne ovisi o proizvođaču);
 • klip kojim možete inzulin usmjeriti u iglu. Pokretan je.

Zbog činjenice da je ranije hormon, odnosno njegova otopina, bio manje koncentriran (1 ml sadržavalo je 40 jedinica inzulina), štrcaljke dizajnirane za takvu dozu bile su u prodaji u svakoj ljekarni. Ali danas je farmaceutska industrija napravila velike korake i umjesto 40 jedinica već imamo 100. Odnosno, trenutne šprice izgledaju kao 100 jedinica po 1 ml. Ipak, 40/1 nije nestao s polica. Dodali su samo 100/1. Stoga bi, prilikom odabira šprice, dijabetičar trebao znati koju mu dozu konkretno treba.

Ljekarne su sada pune raznih šprica. Ali postoje određeni kriteriji za odabir koji će pomoći čak i neiskusnim ljudima. Prvi kriterij je skala, koja se nalazi na kućištu, neizbrisiva je. Debljina igle ne smije biti prevelika, a sama igla ne smije biti predugačka. Igle moraju biti uklonjive i također moraju biti prekrivene silikonom

Naučite osnove peptida. Dio 2. Doziranja, miligrami, mikrogrami, izračunajte dozu peptida na inzulinskoj štrcaljki

Tijekom svog rada moramo se puno puta pozabaviti kako pravilno izračunati dozu peptida na inzulinskoj štrcaljki i općenito koliko vode treba razrijediti u bocama. Vrlo malo ljudi to može shvatiti, već od prvog objašnjenja. Ovdje i sada pokušat ćemo vam ovo objasniti.

Da bismo pravilno izračunali dozu peptida, moramo znati:

 1. Koliko mg je u jednoj bočici

Trenutno je najčešće pakiranje peptida: 2 mg aktivne tvari u jednoj bočici, 5 mg - rjeđe i 10 mg - u ovoj količini proizvodi se samo melanotan 2

2. Koliko je otapala razrijeđenog peptida

Želim odmah reći da peptide možete otopiti s gotovo bilo kojom količinom otapala, od 0,5 ml do 4-5 ml (više neće stati u bocu). Količina radne tvari u bočici i dalje se neće mijenjati, već će se mijenjati samo količina prikupljene otopine u štrcaljki, u istoj dozi.

Fotografija prikazuje TB-500 koji se razrijedi s 0,5 ml

3. Koje se inzulinske šprice koriste tijekom tečaja

Dvije su glavne ljestvice inzulinskih šprica od 10 do 100 i od 10 do 40, iako je volumen tih šprica jednak. Mnogi korisnici peptida čitaju upute na našoj web stranici koje su napisane na skali od 10 do 100, a zatim kupuju inzulin od 10 do 40. Kao rezultat, ispada da su zapravo stavili peptid - dvostruko veću normu, što nije u redu.

Doziranje peptida na inzulinskoj štrcaljki, praktično iskustvo

Uzmimo jednostavan primjer da stvari budu jasne. Napokon, jednom je bolje pokazati nego sto puta čuti. Iz bočice cjcmg, koju smo razrijedili s 2 ml, moramo povući 100 μg aktivne tvari u inzulinsku špricu čija je skala U 100 (od 10 do 100).

Recimo odmah da je 1 mg = μg

Također 1 ml peptidnog otapala (npr. Voda za injekcije) jednako je punoj štrcaljki s inzulinom (U 100).

Odnosno, razrjeđivanjem CJC-1295 dobili smo da se 2 mg aktivne tvari peptida otopi u 2 ml otapala (dvije pune inzulinske šprice).

Odnosno, 2 pune inzulinske šprice = 2 mg ipamorelina = μg

Dakle, puna štrcaljka s inzulinom (100 jedinica) sadržavat će 1 kg CJC-1295 (podijeljeno s dva). Tisuću mcg deset je puta više od 100 mcg (doza koja nam treba). Dakle, da bismo točno odredili koliko će biti 100 μg ipamorelina na inzulinskoj štrcaljki, moramo podijeliti cijelu štrcaljku (100 jedinica) s 10, rezultat je 10 jedinica.

Ovako izgleda 100 mcg CJC-1295 na inzulinskoj štrcaljki. Uvjeti: boca s 2 mg aktivnog sastojka, razrijeđena s 2 ml otapala, koristi štrcaljku U100

Utvrdili smo da će u 10 jedinica na inzulinskoj štrcaljki biti 100 μg ipamorelina, pod uvjetom da je bočica razrijeđena s 2 ml otapala i da se koriste šprice s skalom od 10 do 100. Na isti se način izračunavaju i ostali peptidi.

Kako izmjeriti kapi u mililitrima

Tekući lijekovi obično se isporučuju s dozatorom za određivanje broja potrebnih kapi.

Ako nema dozatora ili je izgubljen, nemojte se uzrujavati jer možete odrediti koliko je kapi u 1 ml tekućine.

Da bi se utvrdila količina, vrijedi koristiti farmakološku tablicu, koju su stvorili stručnjaci čak i za vrijeme postojanja SSSR-a.

Broj kapi u 1 ml različitih lijekova:

 1. Infuzija vode glukozom - 51.
 2. Infuzija matičnjaka - 51.
 3. Eterično ulje paprene metvice - 47.
 4. Validol - 48.
 5. Infuzija ljekovitog valerijane - 51.
 6. Klorovodična kiselina - 21.
 7. Adonisidi - 34.
 8. Medicinski eter - 62.
 9. Kloroform - 87.
 10. Cordiamine - 29.
 11. Ekstrakt gloga - 52.
 12. Ekstrakt krkavine - 40.
 13. Otopina adrenalina hidroklorida 0,1% - 25.
 14. Ulje retinol acetat - 41.
 15. Amonij-anis kapi - 49.
 16. Alkoholni jod 5% - 48.
 17. Alkoholni jod 10% - 56.
 18. Nitroglicerin 1% - 53.
 19. Infuzija đurđevka - 50.
 20. Infuzija pelina - 51.
 21. Alkoholna tinktura - 50.
 22. Corvalol - 25.
 23. Vitamin D - 30.
 24. Vodikov peroksid - 23.
 25. Eterično ulje - 17.
 26. Frakcija ASD 2% - 40.
 27. TRA okus - 35.

U 1 ml vode ima 20 kapi. Zahvaljujući ovoj tablici možete izračunati koliko lijeka trebate popiti.

Količine Mohrove pipete (izražene u ml):

U medicini i farmakologiji najčešće se koristi pipeta od 1 ml..

Koliko ml u 1 kocki šprice Koliko mg u 1 kocki šprice

1 kocka u štrcaljki je koliko ml (mililitara)?

1 kocka u štrcaljki je koliko mg (miligrama)?

Kocke štrcaljke, naziv žargona zbog svog kapaciteta u ml. Jedna kocka u štrcaljki znači jedan ml. ljekovita otopina. Jedan ml. vode, težak je jedan gram. To znači da će u jednoj kocki, mililitru vode biti 1000 mg težine ove vode. Količina mg lijeka u ampuli određuje se postotkom. Na primjer, imamo jednu ampulu od 1% difenhidramina zapremine jedan ml. U suhom obliku, količina difenhidramina u 1 ml, njegova 1% otopina bit će 0,01 g. Odnosno 10 mg.

Kocka je kolokvijalni naziv za kubni centimetar, a ako govorimo o kocki šprice, to je oznaka 1 mililitra (mililitar je jednak kubičnom centimetru).

Dakle, 1 kocka šprice uvijek će biti 1 ml tekućine ili otopine lijeka..

Postoje šprice različitih kapaciteta - 1 ml, 2 ml, 5 ml, 10 ml itd..

Na temelju gore navedenog:

Šprica od 1 ml isto je što i štrcaljka od 1 kocke.

Šprica od 5 ml isto je što i štrcaljka od 5 kockica.

Šprica od 10 ml isto je što i štrcaljka od 10 kockica.

Što se tiče količine mg (miligrama) u kocki štrcaljke, ova vrijednost ovisit će o vrsti tekućine ili lijeka u njoj..

Na primjer, ako uzimate vodu, tada je 1 ml vode = 1 gram vode = 1000 mg vode. Odnosno, 1 kocka šprice je 1000 mg vode.

U slučaju lijekova, količina mg u 1 ml i u 1 kocki štrcaljke ovisit će o tome koliko je aktivne (aktivne) tvari u 1 ml otopine.

Te su informacije obično naznačene na bilješkama uz lijek..

Lijek Gentamicin. Na pakiranju se mogu vidjeti sljedeće informacije:

"Otopina za intravensku i intramuskularnu primjenu od 40 mg / ml".

"Otopina za intravensku i intramuskularnu primjenu 80 mg / 2 ml".

To znači da će u 1 mililitru biti 40 mg aktivne tvari (gentamicin sulfat).

Ako je jedno doziranje 100 mg, tada za injekciju trebate nazvati 100/40 = 2,5 mililitara ili 2,5 kocke šprice.

1 kocka je kolokvijalni naziv za jedan kubni centimetar, tj.

To je jedinica zapremnine, pa će stoga za tekućinu ili rasute tvari ta jedinica uvijek biti ista, bez obzira na to kakva je: voda, kiselo vrhnje ili pijesak, u istoj posudi uvijek će biti ista zapremina. Mililitar je također jedinica zapremnine i točno je jednak jednom kubnom centimetru. Drugim riječima, 1 kocka = 1 kubni centimetar = 1 ml

Ali težina će ovisiti o gustoći tvari, što je veća, to će veća težina biti u jednoj jedinici volumena. Na primjer, 1 ml vode jednako je 1 g, ali suncokretovo ulje ima veću gustoću od vode i stoga će težina 1 ml ulja biti veća od 1 g. Stoga je 1 kocka jednaka 1 ml, ali količina miligrama ovisit će o gustoći tvari koja se mjeri.

Drugim riječima, 1 kocka = 1 kubni centimetar = 1 ml. Ali težina će ovisiti o gustoći tvari, što je veća, to će veća težina biti u jednoj jedinici volumena. Na primjer, 1 ml vode jednako je 1 g, ali suncokretovo ulje ima veću gustoću od vode i stoga će težina 1 ml ulja biti veća od 1 g. Stoga je 1 kocka jednaka 1 ml, ali količina miligrama ovisit će o gustoći tvari koja se mjeri.

Kocka je vrsta slenga koji se koristi u medicini. Zapravo ne postoji takva službena mjera zapremine ili mase. Kocka je jedan mililitar određene otopine. Odnosno, kad kažu da trebate ubrizgati kocku s drogom, govore o jednom mililitru.

Sukladno tome, prilikom kupnje samih štrcaljki pitaju koliko kockica znači ova manipulacija.

Što se tiče mase, ne može se sa sigurnošću ništa reći, ovaj će se parametar promijeniti. Ipak, otopine imaju različitu gustoću, što znači da će s istim volumenom imati različitu masu. I rijetko vidimo točno masu lijeka za injekcije. Čak i ako govorimo o prahu, i dalje koristimo otapalo.

Kocka je kolokvijalni pojam za jedan mililitar. Odnosno, 1 kocka je 1 mililitar tekućeg lijeka u štrcaljki.

Broj miligrama po kocki teže je prevesti - to ovisi o lijeku. Oznaka obično označava koliko aktivnih tvari i pomoćnih komponenata u gramima sadrži jedan mililitar lijeka.

Biti na odjelu (bez obzira na koji - terapijski, kirurški, kardiološki, reanimacijski), na ovaj ili onaj način morate se nositi s injekcijama (injekcijama).

Medicinske sestre i proceduralne sestre najčešće koriste upravo ovu riječ - kocka (2 kocke, 5, 10 kockica itd.).

Medicinska "kocka" je mililitar:

1 kocka je 1 ml;

2 kocke su 2 ml;

5 kockica je 5 ml.

Na primjer, za izradu kocke analgina - ubrizgajte 1 ml analgina.

Što se tiče mg, on (količina in-va) određuje se postotkom tvari u ampuli / bočici.

Značajke različitih modela

Inzulinske šprice su komercijalno dostupne s uklonjivim iglama i jednodijelnim dizajnom..

Ako je vrh zalemljen na tijelo, lijek će se potpuno isprazniti. Kod ne uklonjivih igala, takozvana "mrtva zona", gdje se gubi dio lijeka, odsustvuje. Teže je postići potpuno uklanjanje lijeka ako se igla izvadi. Razlika između količine regrutiranog i ubrizganog hormona može doseći i do 7 IU. Stoga liječnici savjetuju dijabetičarima da kupuju šprice s fiksnim iglama..

Mnogi ljudi koriste uređaj za ubrizgavanje više puta. Ovo je zabranjeno. Ali ako nema izbora, tada se igle dezinficiraju bez greške. Ova mjera je krajnje nepoželjna i dopuštena je samo ako štrcaljku koristi isti pacijent kada je nemoguće primijeniti drugu.

Igle na "inzulinu", bez obzira na broj kockica u njima, su skraćene. Veličina je 8 ili 12,7 mm. Puštanje manjih verzija je nepraktično, jer su neke bočice s inzulinom opremljene debelim čepovima: možda jednostavno nećete izvući lijek.

Debljina igala određuje se posebnom oznakom: pored slova G. naveden je broj. Pri odabiru trebali biste se voditi njime. Što je igla tanja, injekcija će biti manje bolna.

S obzirom na to da se inzulin ubrizgava nekoliko puta dnevno, to je važno..

Značajke označavanja

Trebali biste shvatiti koliki je dio lijeka potreban. U prodaji su uređaji za injekcije kapaciteta 0,3 ml, najčešći je 1 ml. Ovaj precizni raspon veličina osmišljen je kako bi ljudima omogućio ubrizgavanje određene količine inzulina..

Volumen injektora treba voditi uzimajući u obzir koliko ml označava jednu podjelu oznake. Prvo, ukupni kapacitet treba podijeliti prema broju velikih pokazivača. To će dati volumen svakog od njih. Nakon toga možete izračunati koliko je malih odjeljenja u jednoj velikoj podjeli i izračunati pomoću sličnog algoritma.

Nije potrebno uzeti u obzir primijenjene pruge, već praznine između njih!

Na nekim se modelima prikazuje vrijednost svake podjele. Šprica U-100 može sadržavati 100 maraka, zgnječenih deset velikih. Prikladno je izračunati potrebnu dozu iz njih. Za uvođenje 10 IU dovoljno je na špricu otopinu nazvati do 10, što će odgovarati 0,1 ml.

U-40 se obično skaliraju od 0 do 40, pri čemu je svaka traka u odnosu na 1 jedinicu inzulina. Da biste uveli 10 IU, trebali biste nazvati i otopinu do 10. Ali ovdje će to biti 0,25 ml umjesto 0,1.

Količinu treba izračunati odvojeno ako se koristi takozvani "inzulin". Ovo je štrcaljka koja sadrži ne 1 kocku otopine, već 2 ml.

Pogledajte članak

LIKBEZ - MG, ML, KOCKA I.

ŠTO, KOLIKO I KAKO. SLIKOVNICA.

Umoran od neprestanog odgovaranja na ista glupa pitanja poput - je li 300 mg koliko kockica? a 50 mg je koliko tableta?

Primjer - trebate dostaviti 500 mg testosteron enantata tjedno.

Komplicirano? Nifiga nije teška!

Uobičajena štrcaljka je štrcaljka od pet kockica, izgleda ovako:

Gonadotropin - daje se i intramuskularno i supkutano, potkožne injekcije se izvode s inzulinskom špricom, koliko gonadotropina treba uvući u inzulinsku špricu da se dobije 1000 jedinica? Pročitajte pakiranje gonadotropina, ako u ampuli ima 1000ED, koliko hCG treba uzeti u inzulinu? Tako je - cijela ampula.

Trebate staviti 10 tjedana na 750 mg / tjedno testosteron enantata i 900 mg / tjedan Boldenona.

Gledamo pakiranje - testosteron enanthate 250 mg / ml, boldenone 200 mg / ml. Brojimo testosteron - trebamo staviti 750 mg tjedno, 250 mg u 1 ml, to je 3 ml, pomnožimo 3 sa 10 i dobijemo 30 ml, što je 30 ampula od 1 ml ili 3 bočice od 10 ml.

Računamo boldenon - trebate staviti 900 mg tjedno, 200 mg u 1 ml, da biste dobili 900, samo podijelite 900 s 200 i dobijte 4,5 ml. Pomnožimo 4,5 ml sa 10 i kao rezultat vidimo da je za tečaj potrebno 45 ml boldenona, to su 45 ampula od 1 ml ili 5 bočica od 10 ml. (još uvijek ostaje pola boce).

Volim sve, neke više, neke manje. Volim čak i debile i lijene ljude)))

Anabolički steroidi smiju se koristiti samo prema uputama i pod liječničkim nadzorom!

Podaci se daju samo u informativne svrhe.!

SVE ŠTO RADITE - ČINITE NA SVOJ RIZIK!

Komentari

Autorska prava 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava pridržana.

Odgovori

Za usporedbu miligrama, mililitara i dijeljenja u štrcaljki potrebno je odrediti vrijednost svakog od ovih pojmova: 1 mg je 0,001 g (tisućiti dio) ili 0, kg (milijunti dio); 1 ml - iznosi 0,001 l. (Tisuti dio), u odnosu na vodu i tekućine bliske gustoći, jednakost vrijedi 1 ml = 1 gr. = 1 cm3; Podjele konvencionalnih štrcaljki numerirane su prema broju mililitara ili cc; Podjele između broja uobičajene štrcaljke imaju crtice čija je cijena podjele 0,2 ml = 20 mg. (s 4 linije) ili 0,25 ml. = 25 mg. (s 3 crtice). Sukladno tome, volumen od 1 mg nije moguće izvući uobičajenom štrcaljkom, za to vam je potrebna pipeta ili inzulinska štrcaljka (cijena 1 podjele u štrcaljki od 0,3 ml iznosi 0,005 ml, što je 5 mg).

Prijavite kršenje

Trebate napraviti 0,2 grama. Ceftriaxone, koliko izvući u špricu

Ubrizgajte 0,1 ml koliko je u štrcaljki pod brojem 1 ili je uglavnom malo.

Koliko je potrebno ubrizgati 0,1 ml? Je li u štrcaljki pod brojem 1 ili je to općenito mala podjela poput jedne desetine??

Mislim da jedna desetina

Ako je ispod broja 1 bilo 1 ml

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:01

Anonimno, proklet bio sam dosadan. Sad ne znam koliko se bockati. U ljekarni su rekli da je poput 1 ml na špricu. I sumnjam.

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:02

Ovo je vjerojatno u inzulinskoj štrcaljki, teško će biti utipkati običnu

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:02
 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:02

Anonimno, kćeri ?! Čini mi se da je 1 ml puno, ni ne znam iskreno, ali nema uputa? Ili pronađite na Internetu

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:02

Kakva droga? Ako je napisano 1.0, to je 1 ml.

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:03
 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:04

Prokleta mišljenja su se razišla

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:04

Odmah ću poludjeti

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:06
 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:06
 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:06

Anonimno, nazovite poznatu medicinsku sestru ili liječnika i pojasnite.

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:07

To je 1 ml po štrcaljki

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:07
 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:07

Anonimno, zovem vraga, nitko ne uzima vraga

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:09

Anonimno, sad ću pitati majku - ona je liječnica

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:10

Anonimno, da, nedavno su mi objasnili u kolima hitne pomoći, ostavili su mi nešto o temperaturi u štrcaljki!

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:14

Anonimno, 0,1 je desetina od 1 ml. Ispalo je poprilično malo

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:15

Mala podjela 0,1

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:20
 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:21
 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:33

Ovo je jedna podjela. Prva stvar. Ovo je desetina jednog mililitara.

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:35
 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:36

nalazi se u inzulinskoj štrcaljki

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 09:56

Ali ne. Ovo je mala podjela u štrcaljki. Ali inzulin je prikladniji

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 10:20

Ja sam medicinska sestra. 0,1 ml je mala podjela!

 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 10:21
 • Anonimno
 • 16. travnja 2015
 • 12:26

Anonimno, žao mi je, dovraga, objasnili su mi u ambulanti da je 0,1 jedan, savršeno se sjećam! Gadovi ((((((

Sastav pripravaka

Da biste izračunali inzulin u štrcaljki, morate znati koja se otopina koristi. Prije su proizvođači proizvodili lijekove sa sadržajem hormona od 40 jedinica. Na njihovoj ambalaži možete pronaći oznaku U-40. Sada su naučili stvarati koncentriraniju tekućinu koja sadrži inzulin, u kojoj ima 100 jedinica hormona u 1 ml. Takvi spremnici s otopinom imaju oznaku U-100.

U svakom U-100, doza hormona bit će 2,5 puta veća nego u U-40.

Da biste razumjeli koliko ml ima inzulinska štrcaljka, morate procijeniti oznake na njoj. Za injekcije se koriste razni uređaji, također imaju znakove U-40 ili U-100. U izračunima se koriste sljedeće formule.

 1. U-40: 1 ml sadrži 40 jedinica inzulina, što znači 0,025 ml - 1 U.
 2. U-100: 1 ml - 100 U, ispada, 0,1 ml - 10 U, 0,2 ml - 20 U.

Pogodno je razlikovati instrumente po boji čepa na iglama: s manjim volumenom je crvene boje (U-40), s većim volumenom - narančaste.

Doziranje hormona odabire liječnik pojedinačno, uzimajući u obzir stanje pacijenta. Ali izuzetno je važno koristiti potrebno sredstvo za ubrizgavanje. Ako prikupite otopinu sa sadržajem od 40 IU po mililitru u štrcaljku U-100, vodeći se njezinom skalom, ispada da će dijabetičar u tijelo ubrizgati 2,5 puta manje inzulina od planiranog.

Koliko će miligrama biti u jednom mililitru

Nerijetko u svakodnevnom životu (u kuhinji, garaži, na selu) miligrame moramo prevesti u mililitre. Zapravo je ovaj prijevod obično jednostavan. Iako ljudi često miješaju ove dvije vrijednosti i često stavljaju znak jednakosti između njih. To je apsolutno nemoguće učiniti, pogotovo kada je potrebno izračunati dozu lijeka. Shvatimo to redom.

Što je 1 miligram

Miligram je međunarodna mjera težine bilo koje tvari, od plinovite do krute. Koristi se u Rusiji i većini drugih zemalja. Jedan miligram (mg) jednak je tisućinki grama i milijuntojini kilograma.

Što je 1 mililitar

Millilitar je međunarodna mjera zapremine, u domaćim uvjetima najčešće se koristi za mjerenje tekućih i rasutih proizvoda. U medicinskom slengu naziva se "kocka". Jedan mililitar jednak je jednom kubnom centimetru i jednoj tisućinki litre.

Kako pretvoriti miligram u mililitar

Često se pretvaranje miligrama u mililitre vrši za tekuće, ponekad rastresite tvari..

Da biste to učinili, morate znati njihovu gustoću.

Što je gustoća

Gustoća ili specifična težina je fizička veličina koja odražava omjer mase i volumena tvari, obično označena slovom P (p). U svakodnevnom životu gustoća se često izražava u gramima po kubnom centimetru (g / cm3) ili gramima po litri (g / l). Primjerice, specifična težina čiste vode jednaka je 1 g / cm3. ili 1000 g / l.

Stoga je vrlo jednostavno izračunati broj miligrama u 1 mililitru vode i u slabim otopinama na temelju nje - 1000 mg. Postoje posebne tablice za određivanje gustoće ostalih tvari..

Tablica gustoće

Naziv tvariGustoća g / cm kockeGustoća g / lNaziv tvariGustoća g / cm kockeGustoća g / l
bakar8.98900zlato19.319300
željezo7.87800beton2,32300
aluminij2.72700med1.351350
cigla1.81800mlijeko1.031030
led0,90900suncokretovo ulje0,93930
čep0,24240alkohol0,80800
rafinirani šećer1.61600kerozin0,80800
pleksiglas1,21200ulje0,80800
Merkur13.6013600benzin0,71710

Za pretvaranje miligrama u mililitre potrebna nam je takva tablica i kalkulator. Uzimamo vrijednost gustoće bilo koje tvari, izraženu u g / cm3. Izračun se vrši prema formuli:

Vml = Qmg x p / 1000, gdje:

 • Vml - volumen materijala u mililitrima.
 • Qmg - težina materijala u miligramima.
 • p je gustoća materijala u gramima / cm kocke.

Na primjer, moramo utvrditi koliki volumen u mililitrima ima 10 mg meda.

U tablici nalazimo traženu tvar, određujemo njezinu gustoću. Gustoća meda je 1,35 g / cm3 Zamjenjujemo u formulu:

Vml = 10 x 1,35 / 1000 = 0,0135 ml. U skladu s tim, za 1 mg meda bit će potreban volumen od 0,00135 ml.

Ako vam je pri ruci tablica gustoće, izražena u gramima po litri, trebate koristiti sljedeću formulu:

 • Vml = Qmg x p / 1.000.000.

Ponekad je potrebno izvršiti suprotno djelovanje - pretvoriti mililitre u miligrame. Da bismo to učinili, opet nam trebaju tablica i kalkulator. Formula za izračun sada će izgledati ovako:

 • Qmg = Vml x p x 1000 - za gustoću izraženu u gramima po kubnom centimetru.

Na primjer, moramo otkriti koliko u mg teži 75 ml alkohola.

Okrećemo se tablici, pronalazimo gustoću željene tvari u g / cm kocki, vrijednosti zamjenjujemo u formuli:

 • Qmg = 75 ml x 0,80 x 1000 = 60 000 mg.

Ako su vrijednosti gustoće u tablici naznačene u gramima po litri, formula će izgledati ovako:

 • Qmg = Vml x str.

Za naš primjer dobivamo:

 • Qmg = 75 ml x 800 = 60 000 mg.

Ako pri ruci nema tablica, tada se gustoća tvari može odrediti neovisno. Da biste to učinili, trebat će vam vaga (što preciznija, to bolja), mjerni instrumenti i kalkulator..

Bilo koja posuda s poznatim volumenom može se koristiti kao mjerna čaša - staklena posuda, fasetirana čaša, mjerna čaša itd. Za tekuće proizvode male zapremine (do 20 ml) možete upotrijebiti medicinsku štrcaljku.

Vaš je zadatak što točnije izmjeriti volumen u mililitrima i izmjeriti izmjerenu tvar u gramima. Zatim težinu proizvoda podijelite s volumenom. Kao rezultat, dobivate gustoću:

 • p = Qmg / Vml.

Pa, onda za izračun upotrijebite formulu, izraženu u kockama g / cm.

Pri pripremi hrane nije potrebna velika preciznost, pa možete koristiti mjeru volumena kao što je žlica. Poznato je da je volumen žlice približno 15-18 ml, a volumen žličice oko 6 ml. Sada ostaje otkriti koliko je težak ovaj volumen. Pogledajmo tablicu:

ImeŽlica (mg)Žličica (mg)
Džem180005000
Sol30.00010000
Šećer u prahu250009000
Brašno250008000
Zobene krupice180005000
Proso krupica, heljda, riža, biserni ječam250008000
Zobene pahuljice140004500
Prešani kvasac4500015000
Suhi kvasac160005000
Limunska kiselina250008000
Mlijeko u prahu20.0005000
Kondenzirano mlijeko3500012000
Soda2900014500
Mljeveni papar20.0006000
Jaje u prahu160006000
Pasta od rajčice30.00010000
Krema140005000
Mlijeko180006000
Kefir180006000
Kiselo vrhnje180006000
Rastopljeni margarin20.0006000
Ghee maslac250006500
Biljno ulje250006500
Konjak180006000
Ocat160005500

Treba imati na umu da tablica prikazuje težinu žlica napunjenih do vrha tekućim proizvodima, a rasute su skupljene malim klizačem.

Kada se uzimaju tekući lijekovi, kap se često koristi kao mjera zapremnine. Na primjer, volumen 1 kapi otopine na alkoholu je 0,02 ml, na vodenoj osnovi oko 0,05 ml. Medicinska mjera zapremine kapi je 0,05 ml. Ispod je tablica broja kapi tekućih lijekova u 1 g, 1 ml i mase 1 kapi u mg:

ImeTežina od 1 kapi u mgKapi u 1 gKapi u 1 ml
Razrijeđena solna kiselina502021
Adonisidi293534
Medicinski eterjedanaest8762
Ekstrakt glogadevetnaest5352
Destilirana voda502020
Ekstrakt krkavine263940
Kapi amonijaka-anisa185649
Ulje peperminta205147
Otopina adrenalina hidroklorida 0,1%402525
Uljna otopina retinol acetata224541
Otopina jodnog alkohola 5%204948
Otopina jodnog alkohola 10%šesnaest6356
otopina nitroglicerina 1%petnaest6553
Tinktura pelina185651
Tinktura Belladonna224644
Tinktura đurđevka185650
Tinktura matičnjaka185651
Tinktura valerijane185651
Validoldevetnaest5448

Video

U našim video materijalima pronaći ćete puno korisnih informacija o masi i volumenu raznih tvari..

Pročitajte Više O Uzroka Dijabetesa