Accu-Chek mjerači glukoze u krvi: pregled modela i usporedne karakteristike

Švicarska tvrtka Roche vodeća je svjetska farmaceutska i biotehnološka tvrtka na ljestvici Dow Jones. Na tržištu je od 1896. godine, a njegovih 29 lijekova uvršteno je na glavni popis WHO-a (Svjetske zdravstvene organizacije).

Kako bi kontrolirala dijabetes, tvrtka je stvorila liniju mjerača glukoze u krvi Accu-Chek. Svaki model kombinira najbolje kompaktnosti, brzine i preciznosti. Koji Roche mjerač je najbolje kupiti? Razmotrimo detaljno svaki model.

Accu-Chek mjerači glukoze u krvi

Accu-Chek Active

Najprodavaniji model na svijetu među uređajima Accu-Chek. Glukozu u krvi možete mjeriti na 2 načina: pomoću test trake unutar i izvan mjerača. U drugom slučaju, traka za analizu krvi mora se umetnuti u mjerač najkasnije 20 sekundi kasnije..

Moguće je vizualno procijeniti pouzdanost mjerenja. Ali najbolji način provjere točnosti je pomoću posebnih upravljačkih rješenja..

  • Nije potrebno kodiranje. Da biste koristili mjerač, ne morate unositi podatke s test traka, sustav se automatski konfigurira.
  • Mjerenje na dva načina. Rezultat možete dobiti unutar i izvan uređaja.
  • Postavite datum i vrijeme. Sustav automatski postavlja datum i vrijeme.
  • Funkcionalni. Prethodna mjerenja čuvaju se 90 dana. Ako se osoba boji zaboraviti koristiti mjerač, postoji funkcija alarma.

Accu-Chek izvedba

Klasični model koji koristi većina dijabetičara. Za analizu je potrebna mala kap krvi, a oni koji žele mogu postaviti podsjetnike na mjerenja.

  • Datum isteka test traka neovisan je o datumu otvaranja. Ova će vam značajka pomoći da se sjetite promjene test traka i spasit će vas od nepotrebnih izračuna..
  • Memorija za 500 mjerenja. S 2 mjerenja dnevno, uređaj će pohranjivati ​​rezultate 250 dana! Podaci će pomoći liječniku da prati bolest. Uređaj također pohranjuje prosječne podatke mjerenja za 7, 14 i 90 dana.
  • Točnost. Sukladnost s ISO 15197: 2013, revidirali neovisni stručnjaci.

Upute za korištenje:

Accu-Chek Mobile

Najnoviji glukometar - know-how u mjerenju glukoze. Inovativna tehnologija "fast & go" omogućuje analizu bez test traka.

  • Fotometrijska metoda mjerenja. Da biste izvršili analizu, potrebno je jednim pritiskom na bubanj dobiti krv, a zatim otvoriti poklopac senzora i staviti probušeni prst na trepćuće svjetlo. Tada će se traka automatski pomaknuti i na zaslonu ćete vidjeti rezultat. Mjerenje traje 5 sekundi!
  • Bubanj i ulošci. Fast & go tehnologija eliminira potrebu za promjenom lanceta i test traka nakon svakog testa. Za analizu trebate kupiti uložak za 50 mjerenja i bubanj sa 6 lanceta.
  • Funkcionalnost. Među značajkama funkcionalnosti: budilica, izvještaji, mogućnost prijenosa rezultata na računalo.
  • 3 u 1. Mjerač glukoze u krvi, test kaseta i uređaj za lanciranje ugrađeni su u uređaj - ne trebate ništa dodatno kupiti!

Accu-Chek Performa Nano

Glukometar Accu-Chek Performa razlikuje se od ostalih modela malim dimenzijama (43x69x20) i malom težinom - 40 grama. Uređaj daje rezultat u roku od 5 sekundi, prikladno ga je nositi sa sobom!

  • Kompaktnost. Lako stane u džep, torbicu ili dječji ruksak.
  • Crni aktivacijski čip. Jednom instaliran - pri pokretanju. Nema potrebe za promjenom u budućnosti.
  • Memorija za 500 mjerenja. Prosječne vrijednosti za određeno vremensko razdoblje omogućuju korisniku i liječniku da nadgledaju i prilagođavaju postupak liječenja.
  • Automatsko isključivanje. Uređaj se sam isključuje 2 minute nakon analize.

Accu-Chek Idi

Ukinut jedan od prvih modela Akku-Chek. Uređaj se odlikuje sposobnošću vađenja krvi ne samo s prsta, već i iz drugih dijelova tijela: ramena, podlaktice. Uređaj je inferioran u odnosu na ostale iz linije Accu-Chek - mala memorija (300 mjerenja), bez budilice, bez prosječnog broja krvnih slika tijekom određenog vremenskog razdoblja, nemogućnost prijenosa rezultata na računalo.

Usporedne karakteristike glukometra

Tablica uključuje sve glavne modele, osim onog koji je ukinut.

KarakterističnaAccu-Chek ActiveAkku-Check PerformaAkku-Check mobitel
Volumen krvi1-2 μl0,6 μl0,3 μl
Dobivanje rezultata5 sekundi u uređaju, 8 sekundi izvan uređaja.5 sekundi5 sekundi
Cijena test traka / uloška za 50 mjerenjaOd 760 rub.Od 800 rubalja.Od 1000 rubalja.
ZaslonCrno i bijeloCrno i bijeloBoja
TroškoviOd 770 rub.Od 550 rub.Od 3.200 rub.
Memorija500 mjerenja500 mjerenja2.000 mjerenja
USB veza--+
Način mjerenjaFotometrijskaElektrokemijskaFotometrijska

Savjeti za odabir pravog modela

  1. Odlučite o proračunu unutar kojeg ćete kupiti brojilo.
  2. Izračunajte potrošnju lanceta za test trake. Potrošne cijene razlikuju se ovisno o modelu. Izračunajte koliko novca morate potrošiti mjesečno.
  3. Potražite recenzije za određeni model. Važno je upoznati se s potencijalnim problemima na temelju mišljenja drugih ljudi kako biste izvagali prednosti i nedostatke.

Što kupiti ako vam je proračun ograničen?

"Aktivno" je prikladno jer rezultat možete dobiti na dva načina - u uređaju i izvan njega. Pogodno je za vrijeme putovanja. Test trake u prosjeku će koštati 750-760 rubalja, što je jeftinije od Accu-Chek Performa. Ako imate kartice s popustom u ljekarnama i punktove u internetskim trgovinama, lancete će koštati nekoliko puta jeftinije.

"Performa" se razlikuje u cijeni (uključujući test trake i uređaj) u nekoliko stotina rubalja. Za mjerenja je potrebna kap krvi (0,6 μl), to je manje od one kod modela "Active".

Ako vam par stotina rubalja nije kritično, onda je bolje uzeti noviji uređaj - "Accu-Chek Performa". Smatra se točnijim, jer postoji elektrokemijska metoda mjerenja.

Što kupiti ako je proračun neograničen?

Accu-Chek Mobile mjerač glukoze u krvi jednostavan je za upotrebu. Uređaj za lanciranje dolazi s glukometrom. Ne trebate brinuti o test trakama tijekom hodanja ili putovanja, jer ugrađeni uložak treba zamijeniti tek nakon što se isprazni i ne može se izgubiti. Nakon svake upotrebe, zaslon će prikazati preostali broj mjerenja.

U uređaj za lančanje mora se umetnuti bubanj sa šest lanceta. Vidjet ćete da su na bubnju korištene sve igle - pojavit će se crvena oznaka i bit će nemoguće ponovno ga umetnuti.

Rezultati istraživanja mogu se preuzeti na računalo, a također možete pregledati podatke o prethodnim mjerenjima u uređaju. Jednostavnije je u funkcionalnosti i lakše ga je voditi na putovanja.

Upute za korištenje

  1. Operite ruke sapunom i dobro osušite. Nije potrebno liječiti alkoholom!
  2. Uzmite uređaj za lančanje i probušite prst.
  3. Prenesite krv na test traku ili stavite prst blizu čitača.
  4. Pričekajte rezultat.
  5. Isključite uređaj sami ili pričekajte automatsko isključivanje.

Recenzije dijabetičara

Yaroslav. Već godinu dana koristim "Performa Nano", test trake su jeftinije nego u Van Touch Ultra metru. Točnost je dobra, u usporedbi s laboratorijom dva puta, odstupanja su u granicama normale. Jedini nedostatak je taj što zbog zaslona u boji često morate mijenjati baterije

Maria. Iako je Accu-Chek Mobile skuplji od ostalih mjerača glukoze u krvi i test trake su skuplji, mjerač glukoze u krvi ne može se usporediti s bilo kojim drugim uređajem! Pogodnost ima svoju cijenu. Još nisam vidio osobu koja bi bila razočarana ovim glukometrom!

Dijabetes melitus i njegovo liječenje - Dia-Club

“Insulin je lijek za pametne, a ne za budale,
bez obzira jesu li liječnici ili pacijenti "
(E.P. Jocelyn)

  • Forum
  • Dia-Club ABC
  • pravila
  • Baza znanja Dia-Cluba
  • Indeks foruma ‹Tehnička sredstva za nadoknadu i kontrolu SC‹ Glukometri, olovke s brizgalicama i druga tehnička sredstva
  • Promijenite veličinu fonta
  • verzija za tisak
  • mobilna verzija
  • Pitanja
  • prijava
  • ulaz

Accu-Check Active laže?

Accu-Check Active laže?

stern »29. travnja 2012. 15:46

Nedavno je prvi put u svom kratkom iskustvu dijabetičara od države dobio trake - Accu-Check Active. Odmah sam im kupio glukometar.
I ranije sam sumnjao u točnost fotometrijskih glukometra. Očito nije uzalud.
Odlučio sam usporediti očitanja s mojom greškom koju već dugo koristim (OneTouch Select):

Oba su instrumenta kalibrirana plazmom. Ispada da je razlika u očitanjima 10-17%. Sumnjam koji od uređaja laže.
Isprobao sam aktivne trake iz drugog pakiranja (sva četiri mjerenja izvršena su redom od jednog uboda sljedeći dan):

Razlika je već 25-35%. Čini se da Active laže. Ispada da razlika u očitanjima na jednom uređaju s trakama iz različitih paketa doseže 15%. Čak je zanimljivo kako bi proizvođač (ako ne laže) mogao dobiti 93% mjerenja koja se uklapaju u pogrešku od 10% u odnosu na laboratorijske analize.?
Otpadite ovaj Accu-Check Active. Kako koristiti takav uređaj za preciznu inzulinsku terapiju?

Jednom sam izmjerio OneTachem SK zdravom rođaku - 5,5. Čini se kao istina.
Pokušat ću ga izmjeriti s Assetom, ali gotovo sam siguran da će biti veći od 6. Iako se ovo odnosi na gornju granicu norme, zdravi ljudi teško imaju tako vitke.

Još uvijek sumnjam, podcjenjuje li moj OneTouch? Živim li od viših šećera?

Može li netko podijeliti svoja zapažanja o usporedbama kvara Active ili LifeScan s glucometerima ili laboratorijima drugih proizvođača?

Re: Accu-Check Active laže?

Connie »29. travnja 2012. 16:01

krme, otkud ti ideja da acck laže? Ili možda obrnuto?

Pročitajte forum, upotrijebite pretragu. Mislite li da ste prvi koji uspoređujete dvije greške? Ovo je uzaludno zanimanje, jer brojilo ne može biti apsolutno točno.

Koristimo pretragu, sve se već dogodilo, opet ćemo početi uspoređivati ​​- zatvorit ću temu.

Re: Accu-Check Active laže?

krma »29. travnja 2012. 18:52

Da, već sam čitao i koristio sam pretragu.

Evo nekoliko pronađenih odgovora.

Čini mi se da je, budući da postoji mjerni uređaj, a postoje i specifični rezultati mjerenja, moguće statistički procijeniti pouzdanost njegovih očitanja.
Htio sam čuti subjektivno mišljenje ljudi koji koriste ovaj ili onaj uređaj. Napokon možete očima odrediti širenje očitanja.

Nažalost, čak ni ne govorimo o prihvatljivoj točnosti - to me brine.
Svejedno, CK 5,1 je vrlo dobar šećer, a 3,8 gotovo gipa. I takva me razlika u očitanjima nikako ne može zadovoljiti.

Izrazit ću svoj IMHO za zainteresirane.
Više vjerujem OneTachuu, barem su njegova očitanja vrlo ponovljiva mjesecima, bez obzira na određenu umetnutu traku.

A s mojom nedostatkom potrebe za pozadinskim inzulinom, moja mršava, i dalje održavajući dinamiku zdrave osobe (uključujući, prema laboratorijskim analizama), bolje korelira s očitanjem OneTouch Selecta nego s Active.

Barem se takvi SC mogu uzeti za metu, a od njih već plesati.

Re: Accu-Check Active laže?

Fantik »29. travnja 2012., 19:40

Re: Accu-Check Active laže?

Paška "30. travnja 2012., 18:18

Re: Accu-Check Active laže?

Connie »30. travnja 2012., 18:32

Paška, neće uspjeti, ova usporedba bit će istinita samo za određeni slučaj.
Šarža traka se mijenja, uvjeti mjerenja također. Kako biti? Da se ide u laboratorij sa svakom epruvetom?

[Post je napisan pomoću mobilnog uređaja]

Re: Accu-Check Active laže?

ANĐEO »30. travnja 2012., 19:41

Da, o tome smo već pisali stotinu milijuna puta, a također sam bacio nekoliko trupaca u ovu beskrajnu tematsku peć, priznajem.

Potrebno je nekako zakonski u okviru foruma (hee-hee) zabraniti fraze poput: "glitch namerek laže!"
Jer ono što stvarno mislim je "test trake kodni broj takvog i takvog datuma isteka takvog i takvog propusta u takvu i takvu laž!" i ništa drugo (naši administratori su u pravu kao i obično).
Siguran sam da svi vide i razumiju krajnje neidentificiranje značenja dviju fraza.
Ne, glitch, naravno, može i "glitch" i to kako! Samo na osnovu navodne netočnosti mjerenja, to nije bočno. Greška možda neće reagirati na umetnutu test traku (kad bi trebala), dati neprikladan kôd pogreške, prikazati prazne baterije sa svježe promijenjenim imenima robnih marki itd..
Ali kad je riječ o navodnoj pogrešci u mjerenju, iz tolerancije, izraz "greška leži" potpuno je ne... legitiman.

Re: Accu-Check Active laže?

Fantik "30. travnja 2012., 20:12

Re: Accu-Check Active laže?

ANĐEO "30. travnja 2012., 20:57

Re: Accu-Check Active laže?

Fantik "30. travnja 2012., 21:11

Re: Accu-Check Active laže?

ANĐEO "30. travnja 2012., 21:13

Re: Accu-Check Active laže?

Fantik »30. travnja 2012., 21:15

Re: Accu-Check Active laže?

ANĐEO »30. travnja 2012., 21:33

Re: Accu-Check Active laže?

Connie »01. svibnja 2012., 08:28

Re: Accu-Check Active laže?

VladimirYO »28. studenog 2012., 17:26

Tko je sada na konferenciji

Korisnici koji pregledavaju ovaj forum: nema registriranih korisnika i 1 gost

  • Popis foruma
  • Mobilna verzija • Naš tim • Izbrišite kolačiće konferencije • Vremenska zona: UTC + 3 sata

Dijabetes melitus i njegovo liječenje u Dia-klubu - mjestu uzajamne pomoći

Ocjene glukometra Akku chek

Who? Za dijete? Starija osoba? Samo odrasla osoba za zabavu? Što kažete na zglobove ruku? S vizijom?
Za što? Kako svakodnevna provjera šećera u krvi 8 puta, kako dijabetičari rade na inzulinu? Ili jednom u 3 mjeseca?
Želite li točnost? Ili pojeftiniti testove?
Planirate dobiti besplatne trake (ako za to postoji razlog)?
Općenito, postoji puno članaka na ovu temu na web mjestima koja prodaju robu za dijabetičare. Tražiti.

Najčešći su VanTachi (Ultra, Select), Akkucheki (Nano itd.). Postoji naš Satelit, trake za njega su jeftinije. Ne jurite za malo poznatom egzotikom - tada ćete biti mučeni da tražite trake.

Zatim posjetite lokalne ljekarne po cijenu test traka..
I odaberite:

VanTach Select. Veći od svoje braće.
Postoji pojednostavljena verzija OneTouch Select Simple.
VanTouch Ultra (male test trake, koje svima nije lako koristiti.)
Pakiranja test traka - 25 kom. Rok trajanja - 3 mjeseca nakon otvaranja.
Prema mojim dugogodišnjim zapažanjima, VanTachi su najtočniji i najpouzdaniji.

Ja osobno ne volim Bayer Contour - on je čudan i lažljiv (moja kopija). I Bayer se sada riješio proizvodnje mjerača glukoze u krvi, iako su prvi smislili uređaj i njegovo ime.

Dobra stvar kod Akkucheka je što je rok trajanja test traka isti kao što je naznačeno na pakiranju, bez obzira kada ste ga otvorili. Ali pakiranja od 50.
Accuchek Performa.
Accuchek Performa Nano prikladniji je za dječje olovke.
Ne preporučujem Akkuchek Asset. postoji zastarjela metoda optičkog određivanja. U suvremenim kvarovima - elektrokemijski s samousisavajućom kapljicom krvi.

Ekspresni satelit nije toliko loš koliko zvuči. Besplatne trake. Uz to, pakirano u 1 komad, tj. na ambalaži je napisan rok trajanja.

Sve ostalo je od zloga.
Accuchek Mobile, VanTach Ultra Easy - za aktivne mlade ljude.
Druge tvrtke - Bionaym, Diakont, Sensokard itd. - ne može svaka ljekarna pronaći test trake.
I važno je uvijek moći kupiti test trake..

Accu-Chek Active recenzije, pregledi i upute za glukomjer Accu-chek Active

O proizvođaču

Mjerače glukoze u krvi Accu-Chek proizvodi grupacija Roche (sa sjedištem u Švicarskoj, Basel). Ovaj je proizvođač jedan od vodećih programera na polju farmaceutike i dijagnostičke medicine..

Marka Accu-Chek predstavljena je čitavim nizom alata za samokontrolu za pacijente s dijabetesom i uključuje:

  • moderne generacije mjerača glukoze u krvi;
  • test traka;
  • lančani uređaji;
  • lancete;
  • softver za hemanalizatore;
  • inzulinske pumpe;
  • setovi za infuziju.

Više od 40 godina iskustva i jasna strategija omogućuju tvrtki stvaranje inovativnih i visokokvalitetnih proizvoda koji znatno olakšavaju život dijabetičara.

Pitanja liječniku

Razlozi za pogreške

Zdravo! Kupila sam takav glukometar prije 2 godine. Prikazuje podcijenjene vrijednosti za posljednja 2 mjeseca. Ponovno su provjereni u laboratoriju i uz pomoć kontrolnih otopina. S onim što se može povezati?

Zdravo! Možda je stvar u kvaru uređaja ili nepoštivanju istraživačke tehnike. U svakom slučaju, obratite se servisnom centru. Accu-Check jamstvo za proizvod trajno.

Učestalost mjerenja

Pozdrav doktore! Mojoj su majci nedavno dijagnosticirali dijabetes, propisali dijetu, tablete i rekli da nadzire razinu šećera. Kupili smo joj Akku-Chek imovinu. Koliko često treba koristiti ovaj uređaj?

Dobar dan! Liječnik koji postavlja lijek postavlja preporuke za učestalost i vrijeme mjerenja glukoze u krvi za svakog pacijenta pojedinačno. Opće preporuke mogu biti sljedeće:

  • ujutro natašte;
  • 2 sata nakon jela (dan i večer);
  • ako je pacijent u opasnosti od noćne hipoglikemije - u 2-4 sata ujutro.

Redovita mjerenja omogućit će pravovremeno otkrivanje i ispravljanje nastalih kršenja.

Klasifikacija prijenosnih analizatora

Linija Accu-Chek trenutno ima četiri vrste analizatora:

  • Accu Chek Performa;
  • Aktivan;
  • Mobilni;
  • Performa

Bilješka! Dugo je vrijeme uređaj Accu Chek Gou bio vrlo popularan među pacijentima. Međutim, 2016. godine prekinuta je proizvodnja test traka za nju.

Ljudi se često izgube kupujući metar. Koja je razlika između sorti ovog uređaja? Koju odabrati? U nastavku ćemo razmotriti značajke i prednosti svakog modela..

Accu Chek Performa novi je visokokvalitetni analizator. Je li on:

  • Nije potrebno kodiranje;
  • Ima veliki zaslon koji se lako čita;
  • Dovoljan je mali volumen krvi za mjerenje;
  • Dokazana točnost mjerenja.

Pouzdanost i kvaliteta

Akku Chek Nano (Akku Chek Nano), uz visoku preciznost i jednostavnost upotrebe, kompaktne su veličine i modernog dizajna.

Kompaktan i praktičan uređaj

Accu Chek Mobile jedini je mjerač bez test traka do danas. Umjesto toga koristi se posebna kaseta s 50 podjela.

Unatoč prilično visokim troškovima, pacijenti smatraju isplativom kupnju glukometra Accu Chek Mobile: set također uključuje proboj za 6 lanceta, kao i mikro USB za povezivanje s računalom.

Najnovija formula bez test traka

Glukometar i njegove značajke

Brojilo je prikladno i jednostavno za upotrebu. Accu-Chek sredstvo ima pozitivne kritike od korisnika koji su već kupili sličan uređaj i već ga dugo koriste..

Monitor glukoze u krvi ima sljedeće značajke:

  • Razdoblje za test šećera u krvi je samo pet sekundi;
  • Analiza zahtijeva ne više od 1-2 mikrolitara krvi, što je jednako jednoj kapi krvi;
  • Uređaj ima memoriju za 500 mjerenja s vremenom i datumom, kao i mogućnost izračuna prosječnih vrijednosti za 7, 14, 30 i 90 dana;
  • Uređaj ne zahtijeva kodiranje;
  • Moguć je prijenos podataka na računalo putem mikro USB kabela;
  • Kao baterija koristi se jedna litijeva baterija CR 2032;
  • Uređaj omogućuje mjerenja u rasponu od 0,6 do 33,3 mmol / litri;
  • Fotometrijska metoda mjerenja koristi se za otkrivanje razine šećera u krvi;
  • Uređaj se može čuvati na temperaturama od -25 do +70 ° C bez baterije i od -20 do +50 ° C s ugrađenom baterijom;
  • Radna temperatura sustava je između 8 i 42 stupnja;
  • Dopuštena razina vlažnosti pri kojoj je moguće koristiti mjerač nije veća od 85 posto;
  • Mjerenja se mogu poduzeti do 4000 metara nadmorske visine;

Kodiranje gadgeta

Ovaj je korak obvezan. Uzmite analizator, umetnite test traku u njega (nakon toga uređaj će se uključiti). Štoviše, u uređaj morate umetnuti i kodni čip i test traku. Tada ćete na zaslonu vidjeti poseban kod, identičan je kodu koji je napisan na pakiranju traka s indikatorima.

Ako se kodovi iznenada ne podudaraju, obratite se mjestu gdje ste kupili uređaj ili trake. Ne poduzimajte nikakva mjerenja, s nejednakim kodovima studija neće biti pouzdana.

Ako je sve u redu, kodovi se podudaraju, zatim na indikator primijenite otopinu Accu chek active control 1 (s niskom koncentracijom glukoze) i Control 2 (s visokim udjelom glukoze). Nakon obrade podataka, na zaslonu će se prikazati rezultat koji mora biti označen. Ovaj rezultat treba usporediti s kontrolnim mjerenjima koja su označena na cijevi za trake s indikatorima..

Kako se koristi brojilo

Upoznavanje uređaja

Uključuje lančić i test trake

Kad prvi put upoznate uređaj, pažljivo pročitajte korisnički priručnik. Ako i dalje imate pitanja, obratite se svom liječniku..

Važno! Glukoza se može mjeriti pomoću dvije različite mjerne jedinice - mg / dl ili mmol / l. Stoga postoje dvije vrste glukomjera Accu Check Active.

Nemoguće je izmjeriti mjernu jedinicu koju uređaj koristi! Kada kupujete, budite sigurni da kupujete model s vrijednostima na koje ste navikli..

Prije prve uporabe

Prije prvog uključivanja brojila treba provjeriti brojilo. Da biste to učinili, na isključenom uređaju istovremeno pritisnite tipke S i M i držite ih 2-3 sekunde. Nakon što se analizator uključi, usporedite sliku na zaslonu sa onom navedenom u korisničkom priručniku.

Provjera zaslona

Prije prve upotrebe uređaja možete promijeniti neke parametre:

  • format prikaza vremena i datuma;
  • datum;
  • vrijeme;
  • zvučni signal.

Kako postaviti uređaj?

  1. Držite pritisnutu S više od 2 sekunde.
  2. Zaslon prikazuje postavke. Parametar koji se sada mijenja trepće.
  3. Kliknite gumb M i promijenite ga.
  4. Pritisnite S za prelazak na sljedeću postavku.
  5. Pritisnite ga dok se ne prikažu ukupni iznosi. Samo u ovom slučaju oni ustraju.
  6. Tada možete isključiti uređaj pritiskajući istovremeno tipke S i M.

Za više informacija pogledajte upute

Upute za uporabu Accu Chek Performa Nano

Ovaj pametni asistent olakšava pacijentima praćenje lijekova. U roku od 5 sekundi pacijent će dobiti točan rezultat. Accu Chek Performa Nano posebno je pogodan za pacijente u skupinama 1 i 2.

Ima puno pozitivnih osobina koje su vrijedne pažnje..

Kako sinkronizirati brojilo s računalom

Ovaj uređaj ima tako važnu značajku kao mogućnost sinkronizacije s računalom. Zahvaljujući ovoj funkciji, u budućnosti možete detaljno analizirati sve dobivene rezultate. Uključen je poseban kabel za sinkronizaciju dvaju uređaja. To bi mogla biti USB žica. Jedan utikač umetnut je u konektor na mjeraču, a drugi utikač u priključak smješten na računalu.

Upute za uporabu glukometra

Testna traka mora se umetnuti u uređaj da bi uređaj mogao raditi. Na zaslonu se prvo pojavljuje numerički kod, a zatim ikona koja predstavlja kap krvi. To znači da pacijent može započeti postupak..

Probijanje se vrši posebnom olovkom na srednjem prstu. Kap krvi koja se pojavi treba nanijeti na vrh žute trake. Kad test traka potpuno apsorbira krv, mjerač je počinje ispitivati. Nakon 5 sekundi rezultat analize prikazuje se na zaslonu.

Što učiniti da brojilo radi kako treba

Nužno je da Accu Chek Performa Nano daje točne podatke. U ovom slučaju to treba provjeriti..

Provodi se pomoću posebne otopine koja se može kupiti zasebno ili zajedno s test trakama. Otopina sadrži čistu glukozu, koja se uzima kao 100% brzine izračuna podataka. Od njega će se provesti daljnji izračuni..

Brojilo se provjerava u sljedećim slučajevima:

  • nakon upotrebe svih traka tijesta;
  • nakon čišćenja uređaja;
  • ako instrument daje očito netočne rezultate.

Moguće pogreške i problemi s brojilom

Pri korištenju mjerača šećera u krvi nema puno pogrešaka, ali morate ih znati kako ne bi bilo problema.

Dakle, svaka se pogreška prikazuje na monitoru uređaja:

  • E5 sa suncem. Uređaj je izložen sunčevoj svjetlosti. Potrebno je zakoračiti natrag u hlad i ponoviti postupak.
  • E5. Izložen je elektromagnetskom polju, pa je bolje pobjeći s ovog mjesta.
  • E1. Traka je umetnuta pogrešno. Ponovite postupak punjenja tijesta.
  • EEE. Brojilo ima neku vrstu kvara. Treba ga odnijeti u trgovinu s priloženim jamstvenim listom i čekom.

Test trake, lancete za Accu Chek Active

Sav pribor za brojilo (trake, lancete) kupuje se zasebno. Nakon čitanja uputa, naučit ćete o pravilima za njihovu upotrebu. To se događa tako da se kodni čip koji se unese u uređaj ne podudara s kodom zabilježenim na kutiji s trakama.

U tom se slučaju ne može uzeti uzorkovanje krvi, jer će test biti netočan. Instrumente trebate odnijeti u ljekarnu i reći o problemima koji su se pojavili.

Pogreška

Sva očitavanja u kući smatraju se ispravnima ako variraju unutar ± 20% najtočnijeg laboratorijskog testa. Takva pogreška uređaja je dopuštena i ne utječe na postupak liječenja..

Accu-Chek aktivne značajke

Accu Chek Active najpopularniji je mjerač šećera u krvi. Koristi se za mjerenje koncentracije glukoze u perifernoj (kapilarnoj) krvi.

Glavne tehničke karakteristike analizatora predstavljene su u donjoj tablici:

PrikazLCD od 96 segmenata
V * Š * T9,78 x 4,68 x 1,91 cm
Težina50 g
Vrijeme5 sek
Volumen krvi1-2 μl
Tehnika mjerenjaFotometrijska
Domet0,6-33,3 mmol / L
Veličina memorije500 vrijednosti s datumom i vremenom (+ prikazivanje prosjeka za prošli tjedan, mjesec i 3 mjeseca)
Život baterije≈1000 mjerenja (oko 1 godine)
Koje su baterije potrebneCR2032 baterija - 1 komad.
Podsjetnik za mjerenje+
Prijenos podataka na računalo putem mikro-USB-a+

Poruke o pogreškama

Za bilo kakve kvarove i kvarove mjerača na zaslonu se pojavljuju odgovarajuće poruke. Uobičajene pogreške tijekom uporabe analizatora predstavljene su u donjoj tablici.

PogreškaRazloziRješenja
E-1
  • Ispitna traka umetnuta je pogrešno ili nije u potpunosti;
  • Pokušaj umetanja korištene test trake
  • Prerano nanošenje krvi na test traku (prije nego što se odgovarajući signal pojavi na ekranu);
  • Kontaminacija mjernog prozora.
  • Slijedite upute prilikom umetanja test trake;
  • Koristite novu test traku;
  • Očistite instrument.
E-2
  • Vrlo niska glukoza;
  • Testna traka je pomaknuta ili savijena tijekom nanošenja;
  • Neprimjenjivanje dovoljno krvi na traku;
  • Korištenje pogrešne test trake.
  • Ako postoje znakovi ozbiljne hipoglikemije - pružite hitnu pomoć;
  • Koristite novu, prikladnu test-traku Accu-Check Active;
E-3Problemi s kodnim čipom.Pokušajte ponovo pokrenuti uređaj ili se obratite servisnom centru
E-4Povezivanje tekućeg mjerača s računalomPonovite uklanjanjem USB kabela
E-5Uređaj je pod utjecajem snažnog elektromagnetskog zračenjaIzmjerite na drugom mjestu ili odspojite izvor zračenja

Opis modela imovine Accu chek

Programeri ovog analizatora pokušali su uzeti u obzir one trenutke koji su izazvali kritike kod korisnika prethodno proizvedenih glucometera. Na primjer, programeri su skratili vrijeme za analizu podataka. Dakle, Accu cheku treba 5 sekundi da na ekranu vidi rezultat mini istraživanja. Korisniku je također prikladno da sama analiza praktički ne zahtijeva pritiskanje tipki - automatizacija je dovedena do gotovo savršenstva.

Značajke sredstva Accu chek:

  • Za obradu podataka uređaj treba samo minimalno krvi koja se nanosi na indikator (1-2 μl);
  • Ako ste primijenili manje krvi nego što je potrebno, analizator će emitirati zvučno upozorenje koje vas obavještava o ponovljenom doziranju;
  • Analizator je opremljen velikim zaslonom s tekućim kristalima u 96 segmenata, kao i pozadinskim osvjetljenjem, što omogućuje provođenje analiza čak i na cesti noću;
  • Ugrađena memorija velika je, možete spremiti do 500 prethodnih rezultata, razvrstani su po datumu i vremenu, označeni;
  • Podaci s mjerača, ako je potrebno, mogu se prenijeti na računalo ili drugi uređaj, jer mjerač ima USB priključak;
  • Također postoji mogućnost integriranja spremljenih rezultata - uređaj prikazuje prosječne vrijednosti za tjedan, dva tjedna, mjesec i tri mjeseca;
  • Analizator se sam isključuje, radi u stanju pripravnosti;
  • Zvučni signal možete i sami promijeniti.

Oznaka analizatora zaslužuje zaseban opis. Opremljen je sljedećim oznakama: prije obroka - ikona "jabuka", nakon obroka - izgrizena jabuka, podsjetnik na studij - jabuka i zvono, kontrolno istraživanje - bočica i proizvoljna - zvijezda (tamo također možete sami postaviti određenu vrijednost).

Accu-Chek mjerači glukoze u krvi

Accu-Chek Active

Najprodavaniji model na svijetu među uređajima Accu-Chek. Glukozu u krvi možete mjeriti na 2 načina: pomoću test trake unutar i izvan mjerača. U drugom slučaju, traka za analizu krvi mora se umetnuti u mjerač najkasnije 20 sekundi kasnije..

Moguće je vizualno procijeniti pouzdanost mjerenja. Ali najbolji način provjere točnosti je pomoću posebnih upravljačkih rješenja..

  • Nije potrebno kodiranje. Da biste koristili mjerač, ne morate unositi podatke s test traka, sustav se automatski konfigurira.
  • Mjerenje na dva načina. Rezultat možete dobiti unutar i izvan uređaja.
  • Postavite datum i vrijeme. Sustav automatski postavlja datum i vrijeme.
  • Funkcionalni. Prethodna mjerenja čuvaju se 90 dana. Ako se osoba boji zaboraviti koristiti mjerač, postoji funkcija alarma.

Detaljan pregled glukometra Accu-Chek Active možete pronaći ovdje: https: //sdiabetom.ru/glyukometry/akku-chek-aktiv.html

Accu-Chek izvedba

Klasični model koji koristi većina dijabetičara. Za analizu je potrebna mala kap krvi, a oni koji žele mogu postaviti podsjetnike na mjerenja.

  • Datum isteka test traka neovisan je o datumu otvaranja. Ova će vam značajka pomoći da se sjetite promjene test traka i spasit će vas od nepotrebnih izračuna..
  • Memorija za 500 mjerenja. S 2 mjerenja dnevno, uređaj će pohranjivati ​​rezultate 250 dana! Podaci će pomoći liječniku da prati bolest. Uređaj također pohranjuje prosječne podatke mjerenja za 7, 14 i 90 dana.
  • Točnost. Sukladnost s ISO 15197: 2013, revidirali neovisni stručnjaci.

Upute za korištenje:

Detaljan pregled uređaja na poveznici:

Accu-Chek Mobile

Najnoviji glukometar - know-how u mjerenju glukoze. Inovativna tehnologija "fast & go" omogućuje analizu bez test traka.

  • Fotometrijska metoda mjerenja. Da biste izvršili analizu, potrebno je jednim pritiskom na bubanj dobiti krv, a zatim otvoriti poklopac senzora i staviti probušeni prst na trepćuće svjetlo. Tada će se traka automatski pomaknuti i na zaslonu ćete vidjeti rezultat. Mjerenje traje 5 sekundi!
  • Bubanj i ulošci. Fast & go tehnologija eliminira potrebu za promjenom lanceta i test traka nakon svakog testa. Za analizu trebate kupiti uložak za 50 mjerenja i bubanj sa 6 lanceta.
  • Funkcionalnost. Među značajkama funkcionalnosti: budilica, izvještaji, mogućnost prijenosa rezultata na računalo.
  • 3 u 1. Mjerač glukoze u krvi, test kaseta i uređaj za lanciranje ugrađeni su u uređaj - ne trebate ništa dodatno kupiti!

Accu-Chek Performa Nano

Glukometar Accu-Chek Performa razlikuje se od ostalih modela malim dimenzijama (43x69x20) i malom težinom - 40 grama. Uređaj daje rezultat u roku od 5 sekundi, prikladno ga je nositi sa sobom!

  • Kompaktnost. Lako stane u džep, torbicu ili dječji ruksak.
  • Crni aktivacijski čip. Jednom instaliran - pri pokretanju. Nema potrebe za promjenom u budućnosti.
  • Memorija za 500 mjerenja. Prosječne vrijednosti za određeno vremensko razdoblje omogućuju korisniku i liječniku da nadgledaju i prilagođavaju postupak liječenja.
  • Automatsko isključivanje. Uređaj se sam isključuje 2 minute nakon analize.

Accu-Chek Idi

Ukinut jedan od prvih modela Akku-Chek. Uređaj se odlikuje sposobnošću vađenja krvi ne samo s prsta, već i iz drugih dijelova tijela: ramena, podlaktice. Uređaj je inferioran u odnosu na ostale iz linije Accu-Chek - mala memorija (300 mjerenja), bez budilice, bez prosječne krvne slike tijekom određenog vremenskog razdoblja, nemogućnost prijenosa rezultata na računalo.

Mjerač glukoze u krvi Accu-chek Active

Nedavno sam odlučio kupiti mjerač glukoze u krvi za svakodnevno mjerenje šećera u krvi. Prije šest mjeseci, liječnik mi je rekao da povremeno imam povišeni šećer u krvi i preporučio mi je mjerenje šećera najmanje jednom u 2 dana.
Dugo sam razmišljao koji odabrati glukometar i zaustavio sam se na Accu-Chek aktivnom glukometru. Ovaj se glukometar prodavao s popustom u ljekarni, njegova je cijena tada iznosila 990 rubalja, sadržavao je 20 test traka, olovku za bockanje prsta i lancete. Također, uređaj dolazi s dodatnom memorijskom karticom koja je instalirana na stražnjoj strani mjerača ispod poklopca. Ova memorijska kartica bilježi sve pokazatelje razdoblja u kojem mjerite razinu šećera. Aktiva Accu-chek ima vrlo jasan izbornik, nakon uključivanja zasvijetli crtež s kapljicom. Ova slika znači da trebate umetnuti test traku u mjerač i nanijeti malu kap krvi.

Za one koji sami ne mogu uzeti krv iz prsta, proizvođač je na komplet pričvrstio uređaj za lanciranje, ručka ima 3 razine podešavanja duljine igle, ubod se provodi 1 pritiskom na ručku. Lancete su posebne trake s zapečaćenom iglom na kraju koja se umetne u ručku. Budući da sam na poklon dobila samo 20 test traka, nakon nekog vremena morala sam kupiti dodatne trake. Jako me uzrujalo što su trake jednostavno nerealno skupe, za 50 testnih traka trebate platiti oko 1500 rubalja. Iako postoje modeli glukometra koji su puno skuplji, njihove su trake puno jeftinije. Na prodaju sam vidio uređaj čije trake koštaju samo 500 rubalja za 50 komada. Kada kupujem sredstvo ACC-Chek, iz nekog razloga nisam mislio da štedim samo na glukometru, ali ne bih mogao uštedjeti na trakama. Uz mjerač dolazi jamstvo, ako se ne varam, to je životni vijek. Također je u kompletu mjerača prikladno kućište s elastičnim trakama.

U futrolu lako stane staklenka s test trakama, olovka za ubod prsta, sam mjerač, a tu je i poseban džep za odlaganje lanceta. Vjerujem da bi mjerač glukoze u krvi trebao biti u obitelji svake osobe, jer će mu prije ili kasnije dobro doći. Pogotovo u starijoj dobi. Najčešće, dijabetes tipa 2 pogađa ljude starije od 50 godina, višak kilograma također pridonosi razvoju ove bolesti. Zdrava žena može dobiti dijabetes tijekom trudnoće.

- vrlo jednostavan za upotrebu

- lancete i test trake bile su uključene u uređaj s mjeračem

- uređaj dolazi s doživotnim jamstvom

- priložena drška olakšava vađenje krvi iz prsta

- memorijska kartica, pohranjuje sva vaša očitanja

- poklopac uključen za udoban prijevoz

- test trake za glukometar akk-chek active, vrlo su skupe

Pomozite mi odabrati glukometar!

Trebate savjet ljudi koji razumiju ovaj problem.
Mama ima dijabetes, treba povremenu kontrolu šećera u krvi.
Želi kupiti glukometar, ali ne može se odlučiti za model..
Pokušao sam joj pomoći, potražio sam informacije na Internetu, ali postoji gomila modela s potpuno oprečnim kritikama. Netko hvali "Akku Chek", netko "Van Touch" (koliko razumijem, ovo se najviše kupuje).
Volio bih čuti mišljenje onih koji već koriste bilo koji model ili rade na polju medicinske tehnologije. Nešto ne previše jeftino, ali ni pretjerano skupo (ne želim uštedjeti novac na zdravlju svoje majke, kupit ću joj glukometar na poklon)

Nisu pronađeni duplikati

Ja ću dodati. moja supruga ima dijabetes. od početka popario čekovima aku. zatim su sami kupili ček drugog modela, ali su prestali uvoziti trake tog tipa u bolnicu.

pogledao na internetu - pronašao sjajnu opciju Satelit. prvi je model odredio razinu šećera u 20 sekundi, ali trake su bile jeftine i nije bilo posebnog čipa, što je također bilo ugodno.

Tada smo vidjeli reklamu za Satellite Express, dolazila je s 3 pakiranja traka za 600 rubalja - uzeli su je i nisu požalili - prikladna torbica, skarifikator i test u 6 sekundi poput. općenito, živimo s njim. a u bolnici su na njima trake i nije skupo kupiti ih sami. eto

Također svim rukama za Satellite Express. Paket traka u prosjeku u Sankt Peterburgu košta 400 rubalja, za razliku od istog Akku Cheka, gdje je cijena dva puta veća :(

I kvaliteta samog kvara nije ništa lošija.

uzmi satelit, za njega uvijek postoje pruge

ZY ali općenito, tapkajte kod endokrinologa, daju uputnicu za glukometar, a zatim pišu i recepte za trake i inzulin, obje vrste

Imam Accu Chek Performa, nemam problema s tim)

Koristim ga već 3-4 godine, djeluje, po meni nikad nisam mijenjao bateriju. Prema mojim osobnim osjećajima, malo (približno 10%) podcjenjuje pokazatelje, pa, čini mi se. Zašto? I sudeći po analizama u klinici. To sam posebno izmjerio prije nego što sam tamo dao krv. Ali krv je također različita (venska i iz prsta), vjerojatno je normalno da postoje odstupanja.

Ali krv je također različita (venska i iz prsta), vjerojatno je normalno da postoje odstupanja.

Koncentracija je veća u veni. Morate usporediti po krvi iz jednog izvora.

Imam jednostavan dodir jednim dodirom, a prvi model još uvijek nema mogućnosti boja. Služi već 10 godina, samo mijenjam baterije. Bio je potpuno namazan lakom za nokte. Zaslon mi se sviđa, dobar je, ali bez pozadinskog osvjetljenja i brojevi nisu najveći mogući. Pokazatelji se pokazuju na plazmi, ne lažu. U kompletu se nalazi tekućina za provjeru, nakon 7 godina uporabe i bez kalibracije pokazatelji su i dalje točni. Trake u prikladnoj kutiji od 25 komada u babayechki.

Set uključuje uređaj za probijanje, ali boli, baterija ima softclick, puno je bolje, možete ga kupiti zasebno.

Pa, u mojoj klinici nikad nije bio problem nabaviti mi takve trakice. Ovdje.

Puno hvala svima na savjetu. Naručio sam "Satellite Express", mislim da će moja mama biti sretna.

Savjetujem vam da uzmete uvozne, jer je širenje očitanja razine glikemije i brzina dobivanja rezultata puno bolja od ruskih analoga.

Čekovi Akku i Van Thaci otprilike su isti, s mojom majkom se stalno mijenjamo ovisno o tome koje će trake biti dovedene na društvenu mrežu. ljekarna. Imam acucheku (performanse nano) već 7 godina, sve je ok. Najviše ga volim, iako odavno za njega nema pruga. I nema potrebe za nanošenjem krvi na traku, samo je podignite i ona se "uvuče". Samo je s Konturom pošlo po krivu, to sam mjesec dana posebno provjeravao, pokazuje koliko i ostali, pa precjenjuje za jedan (što je puno češće), u dijabetičkom centru su rekli da mogu provjeriti, ali, najvjerojatnije, sve pokazati ispravno, jer se čini da je pogreška do 15 posto prihvatljiva.

Nisam probao satelit, ali čini se da se i on iskrivljuje u nekom smjeru, iako mogu zbuniti.

Uzeo sam 2 komada Accu Chek Performa Nano za sebe i majku. Prema rezultatima, oni ne lažu, uzimanje krvi je malo, vrlo povoljno za upotrebu. Ako postoji sumnja u ispravnost rezultata, postoji posebno kontrolno rješenje za provjeru ovih brojila i traka za njih. Provjerio sam oba glukometra, očitanja su identična. Jedini minus je što su trake relativno skupe (oko 800 rubalja za 50 komada) i do kraja roka trajanja nemate vremena potrošiti sve, jer mi nismo dijabetičari i ne koristimo ga svaki dan. Ali ako uzmete dvoje, poput nas, tada se norme pojavljuju i u pogledu vremena i cijene..

Ima ih neinvazivnih. Nije skupo i ugodnije - nema igala. Ali trebate naručiti na eBayu.

Mjerač glukoze u krvi, potreban savjet

Opcije teme
  • Pretplatite se na ovu temu...
  • Traži po temama

    Mjerač glukoze u krvi, potreban savjet

    Ocu je trebao glukometar, asortiman u ljekarnama - ne znam što bih izabrao.
    Čekam savjete, mišljenja i preporuke.

    I to kakav "asortiman", pored AccuCheka?
    Imam ga kod kuće. Otpisan "za pivo" u ne-dnevnik, ali djeluje besprijekorno.

    Satelit naše proizvodnje:
    - velika kap krvi, vrijeme mjerenja duže od akcuk, johnson
    + potrošni materijal je 2 puta jeftiniji (trake)
    Akku chek je sjajan metar, ali trake nisu jeftine
    Johnson je također dobar, ali akku chek bolji

    Vitalij, zdravo! Moj otac koristi AccuChek, bez pitanja.

    potrebno u vezi s čim? Za jednostavnu preventivnu kontrolu šećera kod kuće bit će dovoljan satelit (o krvi i inhibiciji stijene već neki spominju točnost u vezi s tim uređajima. Ali ako je kontrola samo preventivna, tada točnost + -0,2 neće igrati ulogu). A ako vam treba brzo, kompaktno, precizno i ​​pouzdano, tada uglavnom koriste akustiku i uređaje jednim dodirom. Liječnici ih također uglavnom savjetuju. Ali ovaj je posao najvjerojatnije marketinški. Ako postoji mogućnost, onda je bolje, naravno, koristiti bateriju. Manje iznenađenja.

    Otac ima povišen šećer, nije previše "motor" i dob.
    terapeut je rekao da kupuje glukometar i nadgleda razinu šećera.
    Internet daje takav popis
    http://betarcompany.ru/katalog/diabe. g / glukometrija /
    po meni ih ima puno, a koja je razlika osim cijene, još mi nije jasno.
    a njima su potrebne neke druge test trake. a najvjerojatnije nisu univerzalni.
    Općenito, ono što bi se mjerilo i trake nisu po cijeni i nisu na rasprodaji tako da su, pa, bile nešto slično.
    a bez tih traka postoje glukometri ??

    Satelit nije potreban, postoji vrlo velika pogreška, a liječnici ga ne preporučuju, ne vjeruju njegovom svjedočenju. na njemu samo 1 plus - jeftine test trake. Najbolje je kupiti nano bateriju, ali ovo je za one koji je trebaju cijelo vrijeme, a zasad kako bi spriječili jednostavnu bateriju, kupili je ili Vann Touch. U vašem slučaju trebate birati prema test trakama, po njihovoj cijeni glukometri su gotovo svi isti, a trake za svaku imaju svoje i vrlo su različite u cijeni.
    Općenito, ako je očev šećer visok i endokrinolozi su ga uzeli na račun, tada bi se glukometar trebao izdati besplatno na recept.

    Koliko razumijem, terapeut je ovdje upravo savjetovao (sada to često preporučuju i čine to kako treba).
    Nema mjerača glukoze u krvi bez traka (negdje su "kakbe". Kao. Na Internetu. Ili u Japanu. Nitko od naših nije vidio istinu).
    Test trake su u osnovi osjetljivi elementi - imaju mjesto posebno rezervirano za kap krvi. Nisu ludi. Svaki uređaj ima svoj. Glukometar s umetnutom trakom (i nakon što na nju dođe krv) postaje punopravni senzor - odaje razinu šećera u krvi. Ako ste poslani na endokrinologiju, onda da - zatražite glukometar. jednom mjesečno, možda se pruže trake (ne znam kako s ovim u Sankt Peterburgu).

    Posljednji uredio Pav_ch; 16.03.2011 u 13:47.

    davati trake, ali s točno određenom dijagnozom i onima koji su registrirani kod endokrinologa. I zato, za prevenciju morate odabrati glukometar - po cijeni traka, ali ne i satelit

    Otac živi u Lenjingradskoj regiji, tamo se na recept izdaje samo fizičko rješenje.
    Čini mi se da nisam prijavljena kod endokrinologa.
    Ukupno

    Ispravno. Accuchek imovina sasvim je normalna opcija.

    Posljednji uredio Pav_ch; 16.03.2011 u 15:30.

    ispravno. autor L.O. Neću ništa reći.

    A osim pruga, postoje i neke druge lancete od stele, koje također treba kupiti. ?
    U Tyrnetu iskopano sredstvo akuchek za 1500 r.
    i trake do njega 50 kom - 880r,
    još uvijek neka vrsta mjerača glukoze u krvi iponsky omrom optimum omega za 1500 i police za njega za istih 880 r 50 kom.

    optimalna omega je strma, odmah bi trebala biti za glukozu u krvi i aceton. Mislim da to mom ocu još ne treba. trake imovine akuchek u ljekarni Ozerki soyat 600 s nešto rubalja, ne sjećam se točno 880 vrlo skupih. lancete za ubod prsta. u brojilu bi trebalo biti 5 komada, provjerite za sada, rijetko se mijenja kad otupi.

    Zaboravio sam, tamo navedite da je uključena ručka za ubod

    u imovini je olovka. Ne treba vam omron. zbunite se samo tamo.

    Shvatio sam, hvala, samo imam omron tonometar, kao što TTT radi već dugi niz godina, automatski.

    ne smatrajte to bezobraznim, ali tema nifge nije za autoforum, stvarno vam nitko neće reći na profilnom? ili se prijavite za otpad ako je pitanje važno?

    Misha, svi u tvom vrtu.

    Accuchek-imovinu koristi moja majka, iskusna dijabetičarka. Zaboravite na "pruge bi se trebale izdati", ali ne bi trebale. Odnosno, registrirani smo kod endokrinologa, recepti se ispisuju strogo prema rasporedu, s tim nema problema. Ali dobiti nešto prema ovim receptima gotovo je nemoguće. Od 3-4 recepta u ljekarni uz koju smo vezani, obično postoje 1-2 lijeka i neće biti trakica s 95% vjerojatnosti. Naravno, možete nazvati objedinjenu službu za pomoć, saznati gdje se nalaze, a zatim potražiti uputnicu za tu ljekarnu iz odjela Ministarstva zdravstva u okrugu, pronaći vremena da stignete, stati u užasan red dijabetičara iz cijelog grada i (ako imate sreće) dobiti željene kutije. U tom slučaju, treba imati na umu da recept vrijedi strogo mjesec dana. Najviše od svega izgleda kao bajka. Glupo kupujem kad košta 880 rubalja. ma gdje bio, kad za 650 rubalja u ljekarni Ozerki

    ne smatrajte to bezobraznim, ali tema nifge nije za autoforum, stvarno vam nitko neće reći na profilnom? ili se prijavite za otpad ako je pitanje važno?

    Misha, svi u tvom vrtu.

    O čemu se radi? Ako vaši članovi foruma mogu adekvatno pomoći - zašto onda ne biste postavili pitanje?
    Teme o ribarnici i vojnoj iskaznici, ebeyu, hokeju, zenitu također nifiga nisu na temi autoforuma. Forum u Sankt Peterburgu regionalna je zajednica ljudi koju ujedinjuje jedna auto-tema, a ne isključivo faq o ovoj temi, yoprst. Ova bi tema izgledala čudno na GT forumu. ali ovdje nije.
    Ili nešto nije u redu s mojim svjetonazorom??

    Posljednji uredio Pav_ch; 19.03.2011 u 13:46.

  • Pročitajte Više O Uzroka Dijabetesa