Supercalorizer - mrežni kalkulator kalorija

Uz besplatni kalkulator kalorija možete besplatno i bez registracije stvoriti izbornik određenog sadržaja kalorija ili izračunati energetsku vrijednost doručka, ručka i večere. Kalkulator je divovska baza hrane i radi poput uličnog aparata za kavu: jednostavno odaberete željeni proizvod ili gotovo jelo, naznačite njegovu težinu i dodate ga na svoj jelovnik.

Izbornik je prikazan odmah ispod logotipa web mjesta i prikazuje ukupan broj kilokalorija (kcal) u odabranim proizvodima, kao i izračun sadržaja bjelančevina, masti i ugljikohidrata u njima. Možete ga ispisati ili spremiti brzu poveznicu koja vam omogućuje dijeljenje izbornika s drugima ili povratak na njega u budućnosti..

Prije svega, kalkulator je koristan za ljude koji će nadgledati svoju prehranu i brojati kalorije kako bi se riješili prekomjerne težine i održali normalnu tjelesnu težinu u budućnosti. Kontrola kalorija jedan je od najučinkovitijih načina mršavljenja. Ovaj internetski brojač učinit će ovaj postupak prikladnim i brzim. Prednost kalkulatora je u tome što nije potrebno koristiti posebnu kuhinjsku vagu i posebno vagati svaki proizvod.

Također, kalkulator kalorija pokazat će se korisnim za sportaše, bodybuildere i ljubitelje fitnesa koji žele kontrolirati količinu proteina, masti i ugljikohidrata u svom jelovniku. Na primjer, izgradnja mišića uz pomoć ove stranice može stvoriti jelovnik s proteinima. A za takozvano "sušenje" (brzi postupak mršavljenja) možete napraviti jelovnik s malim udjelom ugljikohidrata.

Inače, ovo se mjesto također može koristiti u isključivo referentne svrhe. U osnovi, ovo je internetska tablica kalorija hrane podijeljena po kategorijama. Ako ne trebate napraviti jelovnik, već samo trebate saznati koliko kalorija sadrži određeni proizvod, savjetujemo vam da upotrijebite brzo pretraživanje u osnovi proizvoda na samom vrhu.

Kako se broje kalorije: detaljne upute.

Korak 1. Pronađite proizvod koji želite.

Ako ste već odabrali proizvod, jednostavno unesite njegovo ime u brzo pretraživanje na vrhu svake stranice. U padajućem prozoru sustav će vam ponuditi sve dostupne opcije. Kliknite na traženo.

Ako još niste odlučili i želite samo odabrati proizvod, idite u kategoriju koja vas zanima i samo kliknite na njega.

Korak 2. Navedite masu i dodajte je u meni.

Nakon klika na proizvod otvorit će se skočni prozor u kojem trebate odabrati željenu težinu (tj. Koliko ćete koristiti u gramima) i kliknite "Dodaj".

Dodani proizvod automatski će se premjestiti na izbornik sažetka koji se nalazi na vrhu stranice (odmah ispod naziva web lokacije)

Korak 3. Ispišite izbornik ili spremite brzu poveznicu.

Ako je potrebno, izbornik se može ispisati ili možete dobiti brzu poveznicu pomoću koje će se otvoriti u budućnosti. Odgovarajući gumbi nalaze se s desne strane izračuna ukupnih kalorija:

Kalorije dnevno

Kao takav, ne postoji jedinstveni i općeprihvaćeni dnevni unos kalorija. Prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, "energija koja se isporučuje tijelu (u kalorijama) treba biti uravnotežena s utrošenom energijom." Dakle, vaš individualni unos kalorija prije svega ovisi o prirodi vašeg posla, razini tjelesne aktivnosti, spolu, dobi i nizu drugih čimbenika. Međutim, na mreži možete pronaći mnoge tablice i kalkulatore nepoznatog podrijetla, koji nude informacije o dnevnim cijenama, navodno temeljene na mjerodavnim izvorima. Vjerujemo da je kvaliteta ovih informacija prilično upitna..

Najpouzdaniji način određivanja individualne potrebe za kalorijama je uobičajeni izračun energetske vrijednosti hrane konzumirane tijekom dana (ili nekoliko dana). Samo zapišite svoju dnevnu prehranu na papir. Zapišite što ste i koliko pojeli tijekom dana. Sadržaj kalorija može se izravno izračunati pomoću podataka s etiketa hrane i pomoću naše web stranice. Pod uvjetom da ste zdravi i da se vaša težina ne mijenja puno s trenutnom prehranom, dobiveni rezultati mogu se uvjetno smatrati vašom dnevnom normom..

Da biste smršavjeli, morate malo smanjiti dnevnu energetsku vrijednost prehrane. Održavanje istog načina života stvorit će mali deficit kalorija jer troškovi ostaju isti. To će dovesti do postupnog sagorijevanja vaših masnih zaliha. Kakav bi točno trebao biti deficit, ovisi o vama. Toplo ne preporučujemo da ga naglo povećate, jer neće dovesti ni do čega dobrog. Smanjite unos kalorija postupno i polako gubite na težini. Na ovaj način ne morate se mučiti i s vremena na vrijeme frustrirati. I naravno, prije bilo kakvih promjena u prehrani, toplo preporučujemo da se posavjetujete sa svojim liječnikom ili kvalificiranim dijetetičarom..

Kalkulator kalorija za namirnice i gotova jela

Hrana ima velik utjecaj na čovjekovo zdravlje i izgled. Da biste se riješili suvišnih kilograma i održali se u dobroj fizičkoj formi, morate pratiti količinu kalorija u hrani i slijediti preporučene stope unosa. Međutim, teško je i zamorno ručno izračunati energetsku vrijednost hrane svaki put prije obroka. Ovaj će zadatak olakšati izračun sadržaja kalorija u gotovim jelima na mrežnom kalkulatoru kalorija - posebnoj aplikaciji dizajniranoj za određivanje energetske vrijednosti porcija različitih veličina.

Izračun kalorija gotovih jela

Program koji vam omogućuje da brzo utvrdite koliko je hrana hranjiva. Ovaj je program osmišljen kako bi olakšao ljudima koji pokušavaju izgubiti kilograme, postupak izrade jelovnika. Zahvaljujući usluzi, svi će moći poboljšati svoje prehrambene navike i uravnotežiti svoje obroke.

Kako se koristi internetski kalkulator

Aplikacija ima jednostavno i korisničko sučelje. Da biste izračunali hranjivu vrijednost hrane, trebali biste navesti težinu obroka u gramima i odabrati jelo od interesa s predloženog popisa, nakon čega će se na zaslonu pojaviti detaljne informacije o količini koja se u njemu nalazi:

 1. kalorija;
 2. bjelančevine;
 3. mast;
 4. ugljikohidrati.

Kako bi korisniku bilo lakše pronaći informacije koje ga zanimaju, aplikacija omogućuje pretraživanje po imenu. Kada radite s programom, u posebnom prozoru morate navesti naziv proizvoda, nakon čega će sustav automatski odabrati s popisa sve rezultate koji ispunjavaju uvjete pretraživanja.

Uzimajući u obzir da je tijekom obroka osoba rijetko ograničena na jedan proizvod, aplikacija vam omogućuje istovremeno izračunavanje pokazatelja nekoliko jela, kao i određivanje njihove ukupne energetske vrijednosti.

Primjer izračuna kalorija i podešavanja izbornika

Pomoću brojača kalorija možete izračunati hranjivu vrijednost malog međuobroka i punog doručka, ručka ili večere u roku od jedne do dvije minute. Pretpostavimo da planirate jesti za doručak:

 1. prženi krumpir - 150 g;
 2. pirjana govedina - 50 g;
 3. krastavac u konzervi - 50 g;
 4. kruh (narezani kruh) - 25 g;
 5. kava sa šećerom - 250 g.

Da biste odredili sadržaj kalorija u doručku, u aplikaciju morate unijeti podatke o svakoj stavci izbornika, navodeći naziv i težinu obroka. Nakon što program obradi podatke, korisniku će se prikazati sadržaj kalorija u svakom jelu, kao i energetska vrijednost doručka općenito te količina konzumiranih proteina, masti i ugljikohidrata. Na zaslonu će korisnik moći vidjeti sljedeće rezultate:

 1. prženi krumpir - 288 Kcal;
 2. pirjana govedina - 116 Kcal;
 3. krastavac u konzervi - 8 Kcal;
 4. kruh (narezani kruh) - 66 Kcal;
 5. kava sa šećerom - 145 Kcal.

Ukupno doručak sadrži 623 Kcal, ukupna težina konzumirane hrane je 525 g, uključujući:

 1. proteini - 17,63 g;
 2. masti - 26,63 g;
 3. ugljikohidrati 76,48 g.

Ako trebate smršavjeti, preporuča se revidirati jelovnik i pronaći alternativu visokokaloričnoj hrani. Na primjer, prženi krumpir može se zamijeniti s dijelom kuhanog krumpira slične veličine, smanjujući sadržaj kalorija u doručku za 165 Kcal.

Brojač kalorija omogućuje vam lako stvaranje dnevnog jelovnika, što je važno za ljude koji se bore s prekomjernom težinom i moraju slijediti prehranu koja uključuje konzumaciju ograničenog broja kalorija i ugljikohidrata. Na web mjestu možete brzo odrediti popis jela i količinu porcija koje možete pojesti tijekom dana, a da ne prelazite ustaljeni okvir.

Zašto je važno izračunati sadržaj kalorija u gotovoj hrani

Na pakiranju bilo kojeg proizvoda možete pronaći informacije o njegovom sadržaju kalorija. Međutim, toplinska obrada mijenja energetsku vrijednost hrane. Kao ilustrativan primjer možemo navesti jabuku od koje 100 g sadrži 47 Kcal u sirovom, a 89 Kcal u pečenom obliku..

Uzimajući u obzir da osoba uglavnom ne jede sirovu, već pripremljenu hranu, brojanje kalorija za mršavljenje na kalkulatoru omogućuje vam točno otkrivanje hranjive vrijednosti kuhane hrane i pravilno oblikovanje jelovnika.

Izračun dnevne hranjive vrijednosti

Dnevni unos hrane treba odrediti pojedinačno za svaku osobu. Ovaj pokazatelj ovisi o:

 1. rast;
 2. dob;
 3. težina;
 4. spolni identitet;
 5. razina tjelesne aktivnosti.

Također se uzima u obzir intenzitet mršavljenja - što brže trebate postići rezultat, to bi manja trebala biti energetska vrijednost konzumirane hrane. Međutim, redovita pothranjenost i intenzivno mršavljenje opterećeni su negativnim posljedicama na tijelo. Stoga se za pravilno izračunavanje količine konzumirane hrane preporučuje uporaba kalkulatora kalorija za mršavljenje i kalkulatora indeksa tjelesne mase..

Kalkulator kalorija

Dosta vam je brojanja kalorija i stajanja uz štednjak? Dostava prave hrane učinit će sve za vas.

Ljudima koji su upoznati s različitim dijetama i metodama rješavanja suvišnih kilograma, kalkulator kalorija bit će koristan pomoćnik u mršavljenju. Svaki obrok ima svoju hranjivu vrijednost i daje tijelu određenu količinu energije. No, postoji jedan problem: ako ove pojedene kalorije ostanu neiskorištene, one se odmah pretvaraju u masne stanice koje se talože na tijelu..

Ovo je vrlo neugodan trenutak, ali rješenje ovog problema prilično je jednostavno - uravnotežena prehrana. Uz njegovu pomoć bit će moguće u potpunosti kontrolirati dolazak i potrošnju energije, kao i održavati se u dobroj formi. Točan izračun energetske vrijednosti hrane i njezine potrošnje neophodan je za mršavljenje, u procesu dobivanja mišićne mase ili samo za održavanje tjelesne forme..

Izračun kalorija najbolje je povjeriti računalu: izračunajte ga putem interneta pomoću dijetalnog brojača ili pomoću formule za brojanje. Pomoći će vam izbjeći greške i pogreške, uštedjeti vrijeme i reći vam koje bi namirnice trebale biti više u prehrani i koji sadržaj masti i proteina sadrže..

Dijetni mrežni kalkulator kalorija

Vrlo je jednostavan za upotrebu:

 • u redak "Proizvod" počnite unositi naziv proizvoda koji vas zanima, čiji biste udio kalorija željeli znati;
 • pojavit će se savjeti;
 • odaberite onu koja vam treba;
 • unijeti masu;
 • rezultat će se izračunati automatski.

Tako možete saznati koliko BJU sadrži određeni proizvod i koja je njegova hranjiva vrijednost. Pomoću internetskog brojača možete bez napora držati dnevni unos kalorija pod kontrolom. Posebno je prikladan za one koji žele smršavjeti..

Ali znanje ovih podataka nije dovoljno. Važno je razumjeti što i koliko biste trebali jesti kako ne bi bilo bolje..

Koliko kalorija trebate jesti dnevno

Dakle, dnevno konzumirana hrana sastoji se od 40% ugljikohidrata, 40% proteina i 20% masti. Dnevni dodatak prehrani ovisi o dobi, spolu i tjelesnoj aktivnosti.

Za muškarce

Star 19-25 godinaStar 26-50 godinaStariji od 51 godine
Pasivni način života
2400 kcal2000 kcal1800 kcal
Umjereno aktivan način života
2600-2800 kcal2500 kcal2300 kcal
Aktivan način života
3000 kcal2800-3000 kcal2400-2800 kcal

Za žene

Star 19-25 godinaStar 26-50 godinaStariji od 51 godine
Pasivni način života
2000 kcal1800 kcal1600 kcal
Umjereno aktivan način života
2200 kcal2200 kcal1800 kcal
Aktivan način života
2400 kcal2200 kcal2000 kcal

Ostanite u formi da biste ostali u formi.

Kada planirate svoj jelovnik, ne smijete zaboraviti da uz hranjivu vrijednost hrane morate uzeti u obzir i njezinu kvalitetu. Stoga bi trebao biti uravnotežen, umjereno zasićen BJU-om, čiji višak ili nedostatak konzumacije samo dovodi do debljanja. Poželjno je na svoj jelovnik dodati svježe povrće, voće i žitarice. Vlakna će pružiti snagu i energiju za cijeli dan i pozitivno će utjecati na zdravlje, pridonoseći gubitku kilograma.

Za debljanje

Oni koji se žele udebljati trebaju obratiti posebnu pozornost na:

StrBFImatiDO
Sjemenke suncokreta20.752,93.4578
kivi1.00,610.348
ananas0,40,210.649
kava0,200,32
govedina18.712.60191
đumbir1.80,815,880
krastavci0,703.1petnaest
heljda4.51.627.4137
badem18.657,716.2645
Sok od višnje0,70,010.247
jaja12.711.10,6153
tuna23,01.00101
leća7.8020.1111
kuhana puretina25.310.40195

Za bodybuildere, tijekom razdoblja sušenja, poželjno je iz prehrane izuzeti slatkiše, pržena jela i jela od brašna, usredotočiti se na proteinsku hranu (B - 50%, F - 20%, U - 30%), ribu, plodove mora, nemasni pileći file, orašasti plodovi, biljno ulje, proizvodi od skute s minimalnim postotkom masti.

Proteini, masti i ugljikohidrati u hrani koju jedete

Ispod je tablica 30 najčešćih namirnica koje su najčešće uključene u uravnoteženu, zdravu prehranu:

StrBFImatiDO
zobena kaša3.21.815.493
heljda4.51.627.4137
prekrupa od ječma3.20,522.7102
maslac 82,5%0,582,51747
mlijeko 2,5%2.82.54.653
kefir 2,5%32.54.051
fermentirano pečeno mlijeko 4,0%2.944.168
kiselo vrhnje 15%3petnaest2.9163
podebljana skuta16.5devet1.9156
Nizozemski sir26.426.50352
govedina18.712.60191
nemasna svinjetina16.327.90318
pileći file20.48.60,8161
mladi krumpir2.20,312.557
mrkva1,30,16.932
krastavci0,703.1petnaest
rajčica0,704.1devetnaest
Orah13.561.510.6662
karasa17.51.6084
zanderdevetnaest0,7081
oslić16.42,3084
med0,6080,5312
šećer0,2099,6377
crna čokolada5.235.652.4546
naranča0,808.638
banana1.7022.187
breskva0,9010.142
Jabuka0,5011.448
pšenični kruh7.42.253246
kokošje jaje12.711.10,6153

Internetski analizator kalorija za gotova jela pomoći će vam da ostanete ispod postavljene granice. Princip rada isti je kao i kod internetskog kalkulatora pojedenih kalorija. Također možete koristiti kalkulator kalorija hrane i obroka. Takav brojač pomoći će izračunati sadržaj kalorija u gotovoj hrani..

Ovdje ne možete bez smanjenja količine kcal. Da biste izračunali dnevnu stopu, upotrijebite sljedeću formulu:

Željena težina x 14 / 0,453

Nije svaka potrebna težina sigurna. Smanjenje energetske vrijednosti hrane za više od 20% štetno će za zdravlje.

Formula za određivanje ovog pokazatelja:

Trenutno smanjena izvedba / energetska vrijednost.

 • za muškarce - 1800 kcal;
 • za žene - 1200 kcal.

Nedostatak ovog pokazatelja dovest će do pogoršanja dobrobiti, pa čak i do gubitka svijesti..

Ispravna prehrana za mršavljenje ili zdrava prehrana

Oni koji se žele riješiti suvišnih centimetara ne mogu bez iznimke:

 • slatko (čokolada, šećer, med, kondenzirano mlijeko), umjesto njega koristite cimet;
 • pržena (bolje je kuhati ili peći);
 • slano i papreno (hrana treba biti neutralna);
 • brašno (kruh, kiflice, krafne, kolači, peciva).

Odustanite od svega ovoga da biste u najkraćem mogućem roku postigli željeni rezultat.

Mono dijete su vrlo učinkovite, ali možete i bez njih. Tablica proizvoda za mršavljenje:

StrBFImatiDO
avokado2.020,07.4208
grejp0,70,26.529
kupus2.50,35.4trideset
špinat2.90,32.022
raženi kruh11,02.758,0310
obrani sir16.501,371
kefir 0%3.00,13.8trideset
pileća prsa29.81.80,5137
mrkva1,30,16.932

Navedene komponente smanjuju apetit i sagorijevaju tjelesne masnoće, sadrže korisne vitamine i minerale. Pijte puno tekućine, posebno vode i zelenog čaja. Za veću učinkovitost uključite tjelesnu aktivnost, bavite se sportom:

 • trčite ujutro, idite u teretanu;
 • raditi posebne vježbe kod kuće;
 • razraditi problematična područja (trbuh, strane, noge, ruke, leđa);
 • provjerite sadržaj kalorija u gotovim proizvodima s mrežnim analizatorom kalorija.

Večerajte 2-3 sata prije spavanja. Tada se rezultat neće dugo čekati. Pronađite skup vježbi na Internetu ili se posavjetujte s dijetetičarima i odaberite pojedinačnu vježbu.

Kvalitativni gubitak kilograma ne uzrokuje anksioznost, depresiju i stres, doprinosi formiranju ispravnog odnosa prema hrani. Ni u kojem slučaju nemojte pribjegavati "brzom" režimu prehrane koji vam obećava gubitak od 5, pa čak i 10 kg tjedno. Oni neće dovesti do ničega dobrog. Najbolje je malo ući u formu bez štete po zdravlje..

Slijedite ove smjernice i zajamčeno ćete dobiti figuru iz snova.!

Analizator kalorija

Ovaj analizator je alternativa analizatoru recepata.

Upišite proizvod i vidjet ćete upute. Odaberite onu koju želite i unesite težinu. Rezultat će se izračunati automatski. Redovi se dodaju gumbom "Dodaj novi proizvod".

Ne.ProizvodTežina, grBel, grMasnoća, grKut, grCal, kcal
Ukupno:
Ukupno za 100 grama:100,00

Isti analizator ugrađen je u vaš osobni račun, u kojem možete voditi svoj dnevni dnevnik hrane s grafikonima i tablicama.

O radu analizatora možete razgovarati na našem forumu. Možete ga gledati u tijeku na YouTubeu. Ako proizvod koji trebate niste pronašli u bazi podataka, možete ga dodati u posebnu temu na forumu.

Kalkulator kalorija

Kalkulator kalorija hrane pomoći će vam da saznate energetsku vrijednost (broj kalorija) hrane koja vas zanima. Ovim kalkulatorom također možete odabrati dijetu za sebe.

Da biste započeli s kalkulatorom, počnite upisivati ​​naziv proizvoda koji vas zanima u tekstualni okvir ispod tablice s imenima odabranih proizvoda. Nakon što unesete nekoliko slova, ispod će se pojaviti prozor koji će ponuditi opcije za nazive proizvoda. Odaberite naziv proizvoda koji vas zanima i kliknite na njega, nakon čega će se u polju za unos teksta prikazati puno ime proizvoda. Zatim pritisnite gumb "Dodaj" i odabrani naziv proizvoda bit će dodan u tablicu kalkulatora. Nakon toga u stupac "Težina" unesite količinu proizvoda koji vas zanima (u gramima), a kalkulator će automatski izračunati energetsku vrijednost proizvoda koji vas zanima, a prikazat će i sadržaj proteina, masti i ugljikohidrata u ovom proizvodu..

Broj redaka u kalkulatoru je neograničen, tako da u tablicu možete dodati bilo koji broj proizvoda koji vas zanimaju. Kalkulator će izračunati ukupan sadržaj kalorija, količinu proteina, ugljikohidrata i masti u svim proizvodima koje ste naveli, a također će prikazati njihov prosječni sadržaj na 100 grama.

Baza podataka kalkulatora sadrži preko 3000 različitih naziva proizvoda.

Izračun gotovih jela

1. Proizvod
Proizvodtežina, gbjelančevinemastiugljikohidratikcal
težina, gbjelančevinemastiugljikohidratikcal
2. Proizvodtežina, gbjelančevinemastiugljikohidratikcal
dodati proizvod
Ukupno:težina, g 0bjelančevine 0masti 0ugljikohidrati 0kcal 0
Po gramu:težina, gbjelančevine 0masti 0ugljikohidrati 0kcal 0

Dnevnik hrane

Ovo je alat koji će vam omogućiti da utvrdite uzrok prekomjernog debljanja, procijenite prehranu, vratite je u normalu i riješite se loših navika. Kontrolirajte postupak mršavljenja ili debljanja.

Sportski dnevnik

Planirajte svoje sutra sportskim dnevnikom, saznajte koliko ćete kalorija sagorjeti. Također ćete moći pratiti dinamiku svojih opterećenja, redovitost treninga i objektivno procijeniti svoje mogućnosti.

Kontrola težine

Pomoću ove usluge možete pratiti više od 10 parametara: sve, struk, bokove, prsa, vrat, zglob, potkoljenicu, gležanj itd. Pratite pozitivnu i negativnu dinamiku pomoću vizualnih grafikona.

Samodisciplina

Uživate li postavljati ciljeve i postizati ih? Uz pomoć naše usluge možete sebi postaviti jedan ili nekoliko ciljeva i pratiti njihovo postizanje. Moći ćete zabilježiti dane kada ste uspjeli izvršiti planirano.

Dali si znao?

Koliko masti ima u vašem tijelu?

Utvrdite sadržaj masti u svom tijelu u tri dimenzije: bokovi, struk i vrat.

Koji je vaš indeks tjelesne mase?

Otkrijte koliko se vaša težina podudara s vašom visinom.

Koji je vaš dnevni unos kalorija?

Saznajte svoje dnevne potrebe za kalorijama za personaliziranu prehranu..

Koliko kalorija dnevno unesete u svoj životni stil?

Saznajte koliko kalorija gubite u uredu, teretani ili u šetnji.

Koji je sadržaj kalorija vaše omiljene hrane?

Pomoći ćemo vam da smršavite i stvorimo prehranu od ukusne, ali niskokalorične hrane.

Što su E100 i E399 ?

Ako još uvijek ne znate koji su suplementi dobri za vaše zdravlje, a koji loši, kliknite na gornju vezu..

Imate prijatelje koji slijede njihovu figuru?
Podijelite s njima vezu do "tablica kalorija"

Kako brojati kalorije u hrani: Točne metode i norme brojanja

Pitanje brojanja kalorija u hrani je temeljno važno. Čak i nježne prehrane za tijelo ne donose zdravstvene dobrobiti i ne daju trajne rezultate. Pali centimetri i kilogrami vrlo brzo se opet vrate. Razlog nedosljednosti učinka mršavljenja dijetama je potrošnja kalorija u tijelu s hranom koja ostaje neiskorištena. Oni su ti koji se pretvaraju u masne stanice..

Zašto brojati kalorije u hrani

Rješenje problema je kontrola dolazne i odlazne energije. Pametno mršavljenje započinje ispravnim izračunom energetske vrijednosti konzumirane hrane (kalorija). Uspoređujući njihov broj s normom za određeni način života, lako je kontrolirati količinu neiskorištene energije..

Postoji nekoliko točnih načina kako se broje kalorije u hrani. Zastanimo na njima.

Što je kalorija i je li je zaista potrebno brojati?

Kalorija ili kalorija mjera je energije koju tijelo prima nakon što razgrađuje hranu. Do početka 20. stoljeća taj se izraz koristio isključivo u fizici pri izračunavanju količine topline koja se oslobađa kao rezultat izgaranja ugljena ili drva za ogrjev. Danas se primjenjuje na hranu - "gorivo" tijela. Ali moramo se sjetiti da su sadržaj kalorija u hrani i količina energije neprecizni i uvjetni pojmovi. Stoga se kod gubitka kilograma ili debljanja uz izračunavanje kalorija u hrani uzimaju u obzir i drugi čimbenici:

 • svakodnevna tjelesna aktivnost;
 • dob i fizički parametri osobe;
 • željeni rezultat je mršavljenje, debljanje, održavanje forme;
 • spol osobe;
 • opće zdravlje.

Pri izračunavanju norme kalorija (dnevno) uzimaju se u obzir svi gore navedeni parametri, inače je nemoguće pravilno odrediti količinu energije koja je tijelu potrebna za normalnu aktivnost. To je najvažniji kriterij. Energija je potrebna za rad unutarnjih organa i sustava, puno funkcioniranje mozga, energiju i aktivnost. Ne smijemo zaboraviti da s hranom tijelo dobiva potrebnu količinu makro- i mikroelemenata, vitamina, bjelančevina, vode, ugljikohidrata, masti. Njihov nedostatak ili višak:

 • loše zdravlje i umor;
 • depresija i razdražljivost;
 • pospanost i propadanje kože;
 • iscrpljenost ili brzo debljanje;
 • česte bolesti itd..

Sada je lako odgovoriti na pitanje zašto je važno brojati kalorije u hrani. Budući da će brojanje pomoći smanjiti jaz između energije dobivene hranom i neiskorištene energije. Što manje posljednjeg, to će manje kilograma "ići na plus".

Istodobno, tijelo neće patiti od nedostatka vitamina, minerala i makronutrijenata. Rezultat izračuna energetske vrijednosti konzumiranih proizvoda je kompetentna prehrana i zdrav način života. I možete zaboraviti na notorne dodatne centimetre.

Metode za izračunavanje energetske vrijednosti proizvoda

Da bi odredili unos kalorija u medijima, predlažu korištenje internetskih kalkulatora, aplikacija za mobitele, fitnes narukvica itd..

No, spomenute metode izračuna energetske vrijednosti proizvoda ne daju stvarni rezultat i ne uzimaju u obzir pojedinačne norme. Stoga se metoda ručnog izračuna smatra najtočnijom. Trebat će vam:

 • elektroničke vage (možete se zadržati na mehaničkim, ali tada će izračuni imati pogrešku);
 • bilježnica i olovka;
 • tablica koja prikazuje kalorije u hrani;
 • kalkulator.

Formula za brojanje kalorija jela

Važno! Prilikom izračuna koristi se pravilo - sadržaj kalorija u kuhanim jelima jednak je zbroju kalorija svih komponenata uzetih u neprerađenom (svježem, sirovom) obliku.

 1. Izmjeri svako jelo na vagi. Zamrzni podatke u bilježnici.
 2. Odredite sadržaj kalorija u komponentama iz tablice. Snimite rezultat.
 3. Pomnožite podatke preuzete iz tablice s masom proizvoda podijeljenom sa 100. Za svaku komponentu.
 4. Dodajte dobivene brojeve u odlomak 3.

Formula za izračunavanje:.

Ispod je detaljna tablica sadržaja kalorija u hrani za izračunavanje količine kalorija u pojedinim vrstama hrane (na 100g.).

Naziv proizvodaProteinUgljikohidratiMastiSadržaj kalorija, kcal
Sadržaj kalorija u hrani prije toplinske obrade
ImeSadržaj kalorijaImeSadržaj kalorijaImeSadržaj kalorija
Nojevo jaje118Sušene gljive210Sl290
prepelica168bijela25Grožđice270
Piletina157pržena165Suhe marelice289
Mliječni proizvodimliječne gljive17Kishmish309
Jogurt 1,5%51lisičarke21Suve šljive290
Kefir 0%tridesetkabanice26,89Datumi289
Kefir 1%37,89vrganj18,89Sušene jabuke209
Krava bryndza259.1vrganjtridesetPlodovi mora
Kefir 3,2%65medene gljive21Kit kavijar245
Punomasno mlijeko68vrganjtridesetzrnat251
Mlijeko 3,2%59,89Pekarski proizvodipollok130
Ryazhenka 6%85Šećer291Prženi šaran145
Sireno mlijeko65Raženi kolač375Prijatelj157
Krema 20%300Sušenje331Rakovi70
Krema 10%120Pečena roba od maslaca300Konzervirana hrana u soku120
Kiselo vrhnje 20%211Pšenični kruh265U ulju320
Kiselo vrhnje 10%114,89Darnetskiy207Škampi85
Parmezan330Raž209Bream48
Nizozemski sir358Grah57Dimljeni losos386
Lambert377Zeleni grašak u konzervi55pržena145
ruski370,89Alge17
stopljeni257svježe74Pollock70
kobasica278suho298Navaga43
cheddar392Raženo brašno348Rakovi75
Eden330pšenica349Smuđ96
Feta289,89Griz340Zvjezdana jesetra136
Sirni sir379,89Heljda345Atlant haringa.57
Svježi sir 18%225Zobena kaša373Baltička haringa97
Nemasni svježi sir80Prekrupa od ječma342Zander43
Mesni proizvodiPšenična krupica351Papaline u ulju251
šunka365Ječmena krupica343Bakalar58
Guska300Kukuruzne pahuljice369Štuka41
Prsa472Tjestenina349,89
Goveđi ragu179Zobene pahuljice305
pržena171Ječmene pahuljice315
purica151Riža336
Slabina429Soja396
Dimljena kobasica381Leća310
kuhano251Grah92
Zečje meso115Masti i umaci
Kuhana piletina134Rastopljena masnoća935
pržena210Kečap80
Goveđa jetra100Isušivanje. majoneza746
Bubreg66lako259,89
Kobasice234Margarin670
Svinjski odrezak265za pečenje674
Patka404kremast745
Svinjski paprikaš350Ghee maslac885
Srce87soja900
Kobasice159,9suncokret900
Jezik165kremast749
Teletina90maslina825

Standardi za točan izračun energetske vrijednosti posuđa

 1. Voda, čaj, kava bez šećera, meda i / ili limuna, kao i sol imaju nula (0 kcal) kalorija.
 2. Prošireni proizvod nakon toplinske obrade ima veći volumen (težinu), ali jednak broj kalorija kao u suhom obliku. Na primjer, heljdina kaša. Ako je prije pranja, njegova težina bila 85 grama. i 293,25 kcal, tada će nakon pranja i kuhanja sadržaj kalorija ostati nepromijenjen, ali će se masa i volumen povećati. Energetska vrijednost heljdine kaše promijenit će se ako joj se doda maslac. Na primjer, 5 gr. Ova težina ulja imat će kalorijski sadržaj od 37,45 kcal. To znači da je ukupna energetska vrijednost posude 293,25 kcal + 37,45 kcal. To je 330,7 kcal.
 3. Promjena sastava jela za barem jednu komponentu zahtijeva ponovni izračun kalorija.
 4. Proizvodi spremni za toplinsku obradu podvrgavaju se vaganju. Odnosno meso bez kostiju, krumpir bez kože itd..
 5. Prilikom izračunavanja energetske vrijednosti proizvoda uzimaju se u obzir apsolutno sve komponente jela.
 6. Ako prehrana sadrži nemasnu hranu ili je osoba na dijeti, prikladno je jesti svježe povrće, voće i začinsko bilje. Dodatno izračunajte sadržaj masti, ugljikohidrata i proteina u njima. Ovakav način prehrane pomaže u izbjegavanju nedostataka vitamina i makronutrijenata..

Kada kupujete gotova jela (na primjer, masu od skute), njihovu energetsku vrijednost možete saznati pažljivim proučavanjem pakiranja. Proizvođač mora navesti broj kalorija na 100 grama. proizvoda, kao i mrežu samog proizvoda.

Detaljno upoznavanje s podacima na ambalaži dobro će doći i prilikom kupnje egzotične hrane. Pogotovo ako kalorije nisu navedene u gornjoj tablici.

Algoritam za izračunavanje energetske vrijednosti složenih jela

Kroz primjere ćete najlakše naučiti kako pravilno izračunati energetsku vrijednost hrane. Pretpostavimo da se juha od bundeve poslužuje za stolom. Da bismo izračunali kalorije hrane, sastavljamo tablicu sastojaka.

KomponenteTežina, gr.Kalorije na 100 gr., KcalKalorije sastojaka, kcal
Bundeva50028140
Krumpir45080365
Mlijeko1.000 ml59.9599
Mrkva653321.45
Maslactrideset749224,7
Solprstohvat00
Luk1254353,75
UKUPNO2 170992,91.398,9 kcal

Ukupna energetska vrijednost juhe od bundeve iznosi 1 398,9 kcal, odnosno u 100 g. gotov proizvod 64,46 kcal. Za izračun koristimo omjer:

Za svako novo jelo prikladno je unijeti izračune u posebnu knjigu s tabletama. Tada sljedeći put ne morate ponoviti brojanje. Dovoljno je otvoriti knjigu i izmjeriti proizvode u težini koja je već uzeta u obzir u tablici.

Ako je novi sastojak uključen u recept ili se promijeni težina barem jednog proizvoda, vrši se ponovni izračun. Nakon što smo smislili kako izračunati kalorije u hrani, ima smisla zaustaviti se na primjenjivosti izračuna.

Kako izračunati kalorije za mršavljenje i debljanje?

Samo brojanje kalorija u hrani neće pomoći čovjeku da izgubi višak centimetara ili se, naprotiv, udeblja. Da biste dobili rezultat, morate izračunati i znati:

 • Osnovni metabolički indeks (BMR) osobe (u nekim izvorima razina). Prikazuje količinu kalorija potrebnih zdravom tijelu za održavanje normalnih aktivnosti.
 • Pojedinačni koeficijent aktivnosti.
 • Adekvatne i dovoljne kalorije dnevno.

Određivanje brzine metabolizma (pomoću Harris-Benedictove formule)

Vrlo važan pokazatelj. Ukazuje na potrebu određenog organizma za kalorijama koje su potrebne za stabilnu moždanu funkciju, metabolizam, izmjenu topline, probavu itd. Pokazatelj ovisi o:

 • dob;
 • kat;
 • težina.

Formule izračuna su kako slijedi:

Pretpostavimo da 35-godišnjak teži 78 kg. Njegova je visina 183 cm. Tada će BMR biti jednak:

Pretpostavimo da 28-godišnjakinja teži 67 kg. Njezina je visina 172 cm. Tada će BMR biti jednak:

Određivanje koeficijenta pojedinačne aktivnosti

Jer kalorije su energija koja se sagorijeva tijekom dana. Da bi se postigao stabilan i siguran rezultat gubitka kilograma ili debljanja za tijelo, također se mora uzeti u obzir njegova aktivnost. Na temelju toga, povećajte ili smanjite BMR parametar. Pojedinačnu razinu možete procijeniti prema donjoj tablici.

Procjena aktivnostiKoeficijent
Minimum - jedan dan u uredu, rad na računalu, bez stresa1.2
Nisko - odlazak u teretanu 2-3 puta tjedno bez povećanja opterećenja1.375
Srednje - bez povećanja opterećenja 4-5 puta tjedno1,55
Odlazak u teretanu 6-7 puta tjedno s povećanim opterećenjima1.725
Vrlo visoko - nekoliko puta dnevno na treningu1.9

Nemojte doslovno dešifrirati riječ "trening" iz tablice. Pojedinačni indeks određuje se i tjelesnom dnevnom aktivnošću. Na primjer, ako je profesionalna aktivnost osobe povezana sa strojevima za sječu ili istovar, tada će njezin indeks pojedinačne aktivnosti biti 1,9. Stražari i studenti - 1.2. Na temelju koeficijenta možete ispraviti BMR izračune.

Formula:

Pretpostavimo da je Harris-Benedict BMR 1.812,46 kcal. Istodobno, indeks aktivnosti iznosi 1,55. Tada bi dnevni unos kalorija trebao biti:

Preporučene dnevne kalorije

Tablica u nastavku pomoći će vam da održite zdravu tjelesnu težinu bez debljanja ili gubitka kilograma..

Dnevna vrijednost za muškarce
DobIndividualna aktivnostKalorije dnevno
17 godina-40 godinaminimummanje od 2.250-2.200
niska2 350-2 650
srednji2 650-2 800
visok3 050-3 200
41 godina-65 godinaminimum1.700-1.900
niska2 050-2 200
srednji2 350-2 650
visok2 650-2 800
61. i starijiminimum1.800
niska2.000
srednji2 250-2 350
visok2 350-2 650
Dnevna vrijednost za žene
17 godina-40 godinaminimum1.650-1.800
niska1.850-2.000
srednji2 050-2 200
visok2 250-2 400
41 godina-65 godinaminimum1 450-1 650
niska1.650-1.800
srednji1.850-2.000
visok2 050-2 200
61. i starijiminimum1.400
niska1.650
srednji1.800
visok2.000
Dnevna vrijednost za tinejdžere
1 godina-4 godineniska1.000
srednji1 250-1 400
visok1 450-1 650
5 godina-8 godinaniska1 250-1 400
srednji1 450-1 650
visok1.650-1.900
9 godina-11 godinaniska1 550-1 800
srednji1.850-2.000
visok2 150-2 300
12 godina-16 godinaniska1.650-1.800
srednji2 050-2 500
visok2.550-3.000

Utvrdivši pojedinačne dnevne potrebe za kalorijama, lako će usporediti dobivenu vrijednost sa sadržajem kalorija u konzumiranoj hrani i, ako je potrebno, prilagoditi norme.

Kalkulator kalorija

Internetski kalkulator kalorija pomaže vam izračunati vrijednost bjelančevina, masti, ugljikohidrata i kilokalorija kako u kuhanim poznatim jelima, tako i u pojedinačnim sastojcima. Puno je lakše i brže od ručnog izračuna svakog proizvoda, na primjer, boršča.

Izračun sadržaja kalorija u gotovim jelima vrlo je jednostavan: u slobodno ime iznad tablice unesite naziv jela i odaberite jednu od predloženih opcija. Program će ga automatski dodati u tablicu. Unesite njegovu težinu u gramima i pored nje ćete vidjeti energetsku vrijednost, a na pločici ispod - ostatak pokazatelja.

Vrlo je prikladno odabrati nekoliko proizvoda odjednom i vidjeti podatke za sve ukupan broj. Popis jela i njihovih sastojaka za izračun se stalno ažurira.

Zašto će muškarci i žene imati koristi od mjerača potrošnje energije:

 1. za mršavljenje iz medicinskih ili estetskih razloga;
 2. za dobivanje masnog tkiva i mišićne mase;
 3. održavati tijelo u formi;
 4. za zdravu prehranu.

Pored sadržaja kalorija u hrani, kalkulator će vam pokazati slične pokazatelje za alkoholna i bezalkoholna pića. Da biste izračunali, prvo trebate pretvoriti mililitre u grame.

Dnevni kalkulator

Izračunajte dnevne kalorije koristeći Muffin-Geor formulu za tradicionalnu kuhinju, McDonald's, Burger King i sushi na mreži.

Prvi doručak (maksimalne kalorije 501)
Kalorije, bjelančevine, masti, ugljikohidrati

Pizza Piletina Ranch

Piletina, šunka, ranč umak, mocarela, rajčica i češnjak

BBQ krila

Pečena pileća krilca marinirana s BBQ umakom

Zeleni čaj

Maslinovo ulje

Ručak (maksimalna kalorija 480)
Kalorije, bjelančevine, masti, ugljikohidrati

Maguro

Piletina s tajlandskim umakom

Piletina, povrće, kruška s umakom od limuna Teriyaki.

Sok od mrkve i celera

Svježe iscijeđeni sok od mrkve i celera. 500 ml

Kiselo vrhnje 20%

Ručak (maksimalne kalorije 689)
Kalorije, bjelančevine, masti, ugljikohidrati

Mišo širu

Miso juha od sojine paste s tofuom, algama i uljem tartufa.

Dagnje wasabi

Dagnje, wasabi, tobiko umak. 6kom.

Palenta

Kukuruzni griz - 250 g
Voda -1 l
Sol po ukusu
maslac - 50 g
parmezan (ili feta sir) - po ukusu
zelje po ukusu

Ulijte 1 litru slane vode u lonac od lijevanog željeza i pustite da zavrije. Postupno ulijevajte kukuruzni griz u tavu uz neprestano miješanje drvenom lopaticom i kuhajte oko 30 minuta, nastavljajući miješati, tako da ne nastanu grudice. Ako se palenta odvoji od dna i zidova, a na zidovima se pojavi kora, spremna je. Stavite palentu na dasku za rezanje, dajte joj potreban oblik i ohladite. Palentu prelijte maslacem i pospite ribanim parmezanom.

Kalkulator kalorija

Napravite test i uzmite dijetu Napravite test

Kalkulator kalorija

Započnite upisivati ​​naziv proizvoda koji vas zanima u polje ispod tablice. Na dnu će se pojaviti prozor u kojem će se predstaviti opcije. Kliknite proizvod koji vas zanima. Zatim kliknite gumb "Dodaj" i odabrani naziv proizvoda bit će dodan u tablicu. Navedite težinu (u gramima) proizvoda i kalkulator će izračunati količinu bjelančevina, masti, ugljikohidrata i energetsku vrijednost odabranog proizvoda. Kalkulatoru možete dodati bilo koji broj proizvoda (broj redaka u tablici nije ograničen). Kalkulator će automatski izračunati ukupnu količinu bjelančevina, masti, ugljikohidrata, kao i energetsku vrijednost svih namirnica koje odaberete. Uz to, preporučujem vam da pročitate članak: "Kako prevladati ovisnost o slatkišu".

Ne.Ime proizvodaTežina, gProteini, gMasti, gUgljikohidrati, gKcal
Ukupno:00000
Ukupno za 100 grama:0000

Zdravo. Molimo dodajte kruh 5 žitarice Kaiser bez kvasca (proizvodnja "Smak"); B-6,5; F-2,5; U-43; K-215kcal. Hvala.

Vitaly dobar dan, možeš dodati bademovo brašno

Dobar dan, Olga. Dodati ćemo pri sljedećem ažuriranju baze proizvoda.

Dobar dan, Vitalij! Puno vam hvala na obavljenom poslu) Recite mi, kako mogu izračunati jela kuhana u roštilju ili pečena na roštilju u kalkulatoru? Suočio sam se s tim kad sam pokušao izračunati sadržaj kalorija u filetu skuše skuhan bez dodavanja ulja u gril tavi. Unaprijed, vrlo zahvalan na odgovoru.

Dobar dan, Alla. Ako kalkulator nema gotovu mogućnost jela, na primjer, kao u vašem slučaju "file skuša na žaru", uzmite najbližu opciju " skuša na pari "ili" kuhana skuša ".

Dobar dan, Vitalij! Hvala na kalkulatoru, vrlo je prikladno brojati kalorije. Imam pitanje zašto ne mogu preuzeti svoje rezultate za taj dan? Sve se preuzima, i rasprava i oglašavanje. I oko kopiranja, ispada glupost, želio bih preuzeti svoje rezultate za svaki dan.

Molim vas, recite mi kako se mijenjaju pokazatelji heljde: tijekom kuhanja, navečer na pari, prelijevajući je kipućom vodom (klonulost).

Dobar dan, Nikolay.

Konačni udio kalorija u heljdinoj kaši ovisi o načinu pripreme žitarica. Ako žitarice kuhate u vodi, tada možete upotrijebiti jednu od opcija dostupnih u bazi podataka: "Heljdina kaša od nemljevenog zrna" ili "Heljdina kaša je viskozna u vodi". Ako neprestano koristite drugu opciju kuhanja, na primjer, "kuhanje na pari", tada sami izračunajte sadržaj kalorija. To nije teško učiniti. U kalkulator dodajte količinu žitarica i vode koja se koristi i dobit ćete ukupan sadržaj kalorija na 100 grama. Na primjer, pogledajte sliku.

Vitaly hvala ti što si podijelio svoje neprocjenjivo znanje i iskustvo s nama. Za mnoge je vaša web stranica otkriće u procesu stalne borbe s prekomjernom težinom. Jako sam vam zahvalan. Samo tihi naklon! Kalkulator je posve zasebna priča! Bila bi moja volja, za to bih vam dodijelio Nobelovu nagradu!)) Želio bih vam puno zdravlja i blagostanja!

Kako brojati ugljikohidrate sirove ili kuhane?

Na primjer, trebam 320 g ugljikohidrata i kako ih brojati?

kako instalirati na telefon

Dobar dan, Galina.

Kalkulator nije namijenjen za instaliranje na telefon

Pozdrav Vitaly! Hvala vam puno na kalkulatoru. Sve je jasno i dostupno.

Sad ću kuhati različita jela i brojati kalorije, hvala još jednom.

Jako mi je drago što vam se sviđa kalkulator.

Vitaly, mogu preuzeti kalkulator kalorija za iPhone?

Dobar dan, Aleksandra. Postoji prikladnija aplikacija za mobitel - FatSecret, također je besplatna i stvorena samo za mobitele. Više detalja ovdje slim4you.ru/fatsecret-luc. lya-pokhudeniya / Moj kalkulator nije namijenjen telefonima i tabletima

Dobrii vecere, skoite pojalusta na angliski netu kalkulator?

Kalkulator nema verziju na engleskom jeziku.

kako preuzeti i instalirati kalkulator?

Nina, dobar dan.

Evo detaljne upute o tome kako instalirati kalkulator na računalo slim4you.ru/prilozhenie-k. r-kalorijjnosti /

Vrlo je ugodno. uvijek mi se činilo da je brojanje kalorija i dugo i vrlo teško. I evo za par minuta prvi put kad sam to učinio. Hvala na video uputi - puno je pomoglo. Ili takav kalkulator možete instalirati na računalo?

Ekaterina, to je jednostavno učiniti - preuzeti, instalirati i koristiti - ovdje je veza slim4you.ru/prilozhenie-k. r-kalorijjnosti /

Pozdrav Vitaly. I kako omogućiti podešavanje proizvoda. Inače ćete pogriješiti u težini, ali ne možete je ispraviti. Hvala..

Olga, ako ste pogriješili s težinom, a proizvod je već dodan u kalkulator, stavite pokazivač u okvir "Težina" i ispravite brojeve - sve funkcionira

Nisam našao pšeničnu kašu na vodi ((((

Natalia, lako je izračunati, u osnovi kalkulatora nalazi se suha pšenična kaša, kada kuhamo u jedan dio kaše dodamo 2 dijela vode. Pogledaj sliku

Vitaly, na snimci zaslona možete vidjeti da se vaši ugljikohidrati neispravno prikazuju. Molim ispravite.

Ali ne, moj monitor je prisluškivan, žao mi je!

Pozdrav, imam pitanje kako izračunati sadržaj kalorija funcheze u gotovom obliku, jer se povećava za 2 puta. A imate ga samo sirovog. I još nešto, nemate kalorijski sadržaj meda. Možete ga nekako dodati u svoj kalkulator. ;)))

Katerina, u kalkulator dodajte 100 grama suhe funcose i 200 grama vode - kao rezultat dobit ćete sadržaj kalorija u gotovoj funchose, mi ćemo dodati med uz sljedeće ažuriranje

Pozdrav Vitaly, kako da ne brojim kalorije za žele meso, molim te pomozi.

Zdravo. Zašto imate 143 kcal češnjaka, ako ih je u Skurkhinovoj knjizi samo 47?

Podaci o kalorijama za češnjak temelje se na bazi podataka Ministarstva poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država. Nemam razloga ne vjerovati ovom pouzdanom izvoru prehrambenih i energetskih informacija.

Pozdrav Vitaly. Recite mi molim vas, znao sam brojati kalorije složenih jela poput ove, ukupnu količinu kalorija dijelio sam s težinom gotovog jela. Je li to točno? Preuzeo sam vaš kalkulator i vaš kalkulator ima manje kalorija na sto grama od mog.?

Ura, našao sam jabuku i krušku, brzina mi je loša, vidi se da nisam odjednom napunio sve! Hvala!

Zdravo. zašto nema jabuke, kruške?

Zdravo. Zašto je Vanillin tako visoko kaloričan? Je li naznačena alkoholna otopina, aroma poput vanilije ili vanilija?

Sergey, ovo nije prirodna vanilija, već umjetni okus. Sadržaj ugljikohidrata iznosi do 12 grama na 100 grama proizvoda, otuda i sadržaj kalorija od 288 kcal. Prirodno, vanilin se koristi u mikro dozama, na primjer, potreban je samo 1 g vanilin po 1 kg tijesta, tako da ne utječe uvelike na kalorijski sadržaj gotovih proizvoda..

Pozdrav! Vitalij, imam takvo pitanje, čuo sam da tinktura kestena pomaže prirodnom mršavljenju, mislim domaća i bez alkohola, je li to istina ili ne? Hvala na odgovoru))

Dobar dan, Rose. Uravnotežena prehrana i tonična tjelesna aktivnost pomažu u gubitku kilograma.

prekrasan kalorijski stol. dijeta je također prekrasna hvala! dok je teretana baš super.

Nisam razumio da i jaja treba vagati.

Ekaterina, prosječna težina jaja je 60 g. Ne trebate ih vagati.

Pozdrav Vitaly! Možda mi možete pomoći pri izračunu kalorija i sadržaja masti 1% kefir svježeg sira, ako je 900 ml iz kefira. ispada 240 gr. svježi sir. "Razbio sam cijelu glavu" ako takav svježi sir nije mastan za mršavljenje?

Pozdrav, cijelo vrijeme koristim vaš kalkulator, hvala! Ali otkrili ste da se neki položaji vašeg kalkulatora ne podudaraju sa Skurikhinovim priručnikom? Kako to može biti? Ako pogriješite, hoće li doći do promjene?

Sergey, daj primjere pogrešaka u vrijednostima, ja ću to shvatiti, ako je potrebno napravit ću promjene.

bok, nisam razumio kako pravilno izračunati točnu količinu masti i ugljikohidrata, izračunati sadržaj kalorija, razumijem

Vitalij, hvala ti. Sve je vrlo jasno!

Pogledao sam i video.

p.s Dodajte, molim vas, pureće meso (slučajno ga kupujem s više zadovoljstva od piletine). Hvala vam.

Ksenia, dobar dan.

Turska je u svoj svojoj raznolikosti mogućnosti već u bazi podataka kalkulatora.

Pogledaj sliku:

Vitaly, dobro jutro. Sada sam pokušao predstaviti takav proizvod kao zobene pahuljice "Hercules", ali iz nekog razloga proizvod nije dodan na stol. Zašto? Što radim krivo?

Alfira, samo unesite "Pahuljice od zobenih pahuljica", one se nalaze u bazi kalkulatora - 366 kcal

Vitaly, hvala ti puno na kalkulatoru. Norma bjelančevina, masti i ugljikohidrata za sve je ista ili različita i o tome što ovisi?

Nelly, prije samo nekoliko dana bit će objavljen zaseban članak o ovom pitanju. Pratite ažuriranja bloga

Kalkulator je nevjerojatan. Program mršavljenja je super. Molimo vas da detaljno navedete količinu proteina, masti i ugljikohidrata dnevno.Hvala vam.

Irina, već radim na članku na ovu temu. Uskoro ću objaviti

I opet, ja, Natalia. Žao mi je zbog ne-teme. Vitaly, želio bih čuti od tebe o zečjem mesu, pročitao sam da je izuzetno korisno. Nakon mnogo godina života u gradu preselili smo se u njedra prirode i dobili zečeve. Svladao sam mnoge recepte, ali da budem iskren, malo je tko ukorijenio: aspic, chakhokhbili, fricassee, dimljeno meso od mladih životinja, a juha od odraslog kunića vrlo je ukusna. Možda mi možete reći nešto drugo dijetalno, jer ovo meso postaje vrlo popularno.

Natalia, u pravu si, meso kunića izuzetno je zdrav i dijetetski proizvod. Što se tiče recepata, ne mogu vam ništa reći. Ne jedem meso kunića, nutrije i janjetinu. Stoga nikada nisam kuhala nijedan od ovih proizvoda..

Vitaly, dobar dan! Imam pitanje u vezi s kalkulatorom kalorija, sada ga aktivno koristim. Kad kuhamo nekakvo jelo, prinos se smanjuje uslijed vrenja vode, dakle, težina se također smanjuje, a sadržaj kalorija povećava. Pokušao sam ubrizgati vodu sa znakom minus, ali nije mi uspio. Možda sam nešto krivo razumio.

Natalia, dobar dan. U pravu ste, kad voda proključa, težina jela se smanjuje, odnosno povećava se sadržaj kalorija. Nažalost, tehnički je nemoguće to uzeti u obzir u algoritmu kalkulatora. Stoga postoje dva načina:

- dopustiti pogrešku (voda ne kipi u litrama, to ne utječe toliko na konačni sadržaj kalorija);

- dodajte vodu u izračun uzimajući u obzir točku vrenja (na primjer, pri izračunavanju juhe dodate 1000 g vode, dok znate da će negdje 50 g prokuhati, pa odmah dodajte 950 g vode u kalkulator).

Hvala vam na kalkulatoru))) Ali samo ja imam 10g rasta u svojoj tablici. maslac, ne 15g

Anastazije, pa uzmite u obzir 10 grama.

Pozdrav Vitaly! Puno vam hvala na vašem nezainteresiranom odnosu prema ljudima, sada je takva pojava velika rijetkost. Moje su okolnosti takve da rijetko sjednem za računalo, a mršavljenje je jednostavno neophodno, jer sam apsolutno siguran da su sve moje bolesti povezane s viškom kilograma. Vaš način mršavljenja vrlo je jednostavan i povoljan, ne trebate primijeniti nikakve drakonske mjere na sebe, a kalkulator kalorija je samo čudo, toliko štedi vrijeme, čim sam se upoznao s njegovim principom brojanja, pojavila se ideja da se i dalje vraćam u normalnu formu. Ne tako davno smršavio sam na Herbalife proizvodima, postigao sam uspjeh, ali nisam mogao zadržati težinu i ovo je vrlo skupo zadovoljstvo - neprestano kupujući koktele, vlakna, čajeve, barove, jednostavno si to ne mogu priuštiti, a bojim se i stalno sjediti na umjetnim proizvodima, ne bi naškodilo vašem zdravlju. Predlažete da koristite fitomucil za normalnu probavu, a nedavno sam kupio limfosan iz serije Siberian Health, on također služi kao sredstvo za čišćenje, mogli biste komentirati koliko je koristan i učinkovit. A o herbolaife proizvodima - volio bih čuti vaše mišljenje, vrijedi li ih koristiti? Pa ipak - bilo bi lijepo znati - koji su to jednostavni načini za pomlađivanje tijela, mislim da će to biti korisno i drugim ženama. Jako sam vam zahvalan na svemu.

Natalia, hvala na lijepim riječima. Pokušat ću vaše prijedloge shvatiti kao teme za buduće članke..

Zašto je u odjelu s kašama tako visok sadržaj kalorija?

Ako je 100 grama suhog proizvoda (zobene pahuljice) 340-400 kcal

a kaša se kuha u omjeru 1/3 ili čak ¼, tada će za 100 grama suhog proizvoda biti 300 ml vode ili mlijeka. Tada ćete dobiti 400-500 grama kaše. To znači da će za 100 grama kašice biti 3-4 puta manje kalorija.

P.S. Ni mlijeko i malo šećera neće dati takvu brojku

Vitaly, potpuno si u pravu. Tijekom vrenja u vodi, težina žitarica povećava se u prosjeku 3 puta, odnosno sadržaj kalorija u gotovoj kaši smanjuje se u prosjeku 3 puta.

Pokušajte u traku za pretraživanje proizvoda upisati "Zobena kaša na vodi" ili "Zobena kaša na mlijeku" i vidjet ćete da se sve smatra ispravnim.

Vitalij, zdravo! Hvala vam na ogromnom kalkulatoru, ali imam pitanje: Pokušao sam napraviti knedle, ali nisam ga uspio pronaći. Izračunao sam ga bez ikakvih problema na kalkulatoru, ali na njemu se izrađuju mnoga jela, je li moguće na kalkulator nekako dodati pripremljena izračunata jela ili proizvode, proširujući bazu?

Elena, imam takvu priliku. Postepeno nadopunjavam bazu kalkulatora, ali uzimajući u obzir sve proizvode vjerojatno je jednostavno nerealno.

Vitaly! Imam pitanje. Tek sam nedavno počeo računati kalorije i koristiti vaš kalkulator, a još uvijek ne mogu shvatiti kako uzeti u obzir način obrade pri izračunavanju sadržaja kalorija u gotovom jelu. Napokon, prženi kotleti trebali bi biti kaloričniji od pečenih ili kuhanih na pari.

Da, Svetlana. Kada pržite u ulju, dodajte gotovom proizvodu 20% ukupnog sadržaja kalorija ulja koje ste koristili za prženje. Ovdje sam detaljno napisao pravila za izračunavanje sadržaja kalorija u gotovim jelima: slim4you.ru/kak-schitat-kalorii/

Vitalij, hvala ti. Istina, vrlo je prikladno koristiti svoj kalkulator.

Pročitajte Više O Uzroka Dijabetesa